26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja

Dubrovnik -foto Boka News – M. Marusic

Američki magazin Global Traveler organizirao je u Philadelphiji 12. godišnju dodjelu nagrada Leisure Lifestyle Awards, a čitatelji ovog popularnog magazina, već drugu godinu za redom, izglasali su Dubrovnik kao najbolje odredište za grupna putovanja – Best Leisure Destination for Groups. Nagradu je preuzela Ela Urlić-Jakić iz Predstavništva HTZ-a u SAD-u.

„Priznanja poput ovoga potvrđuju odličnu poziciju Hrvatske na turističkoj karti svijeta. Drago nam je što smo ponovo prepoznati kao kvalitetna, atraktivna i održiva destinacija te što je je aktualni šampion hrvatskog turizma, grad Dubrovnik, zauzeo vodeće mjesto u društvu globalno popularnih i renomiranih destinacija“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši da je od svih dalekih tržišta za hrvatski turizam najvažnije upravo američko tržište.

Dubrovnik foto Boka News

Dodjelom nagrada magazinGlobal Traveler ističe ono najbolje u sektoru putovanja. „Ove nagrade su visoko cijenjene i nepristrane, a temelje se isključivo na glasovima čitatelja te na taj način nagrađuju najbolje u sektoru putovanja i to turističke destinacije, hotele, avio prijevoznike, zračne luke, krstarenja te razne turističke proizvode i usluge“,pojasnila je Leila Krešić-Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u SAD-u.

Također, s više od 817 hiljada čitatelja, Global Traveler predstavlja jedno od važnijih mjesta povezivanja brojnih ljubitelja putovanja s turističkim destinacijama i subjektima diljem svijeta, a istraživanja pokazuju kako njegovu publiku čine uglavnom Amerikanci više kupovne moći.

Dubrovnik 2022. – foto Boka News

Dodajmo kako su u dosadašnjem dijelu godine Amerikanci u Hrvatskoj ostvarili 103.000 dolazaka i 266.000 noćenja, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima.

Najčitanije