20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik se bratimio sa Sorrentom

Dubrovnik se bratimio sa Sorrentom- Foto Hina

Povelju o bratimljenju i suradnji Dubrovnika i talijanskog Sorrenta potpisali su u subotu u Dubrovniku gradonačelnici Mato Franković i Massimo Coppola, čime je službeno obilježeno više od desetljeća kulturno-umjetničke prijateljske suradnje.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio je tim povodom kako je nakon 18 godina kulturne suradnje bratimljenje bio logičan slijed.

„Ovim ćemo dodatno učvrstiti naše prijateljstvo, a istovremeno podići na višu razinu našu suradnju u turizmu i kvaliteti pružene usluge, uz kulturnu razmjenu. Ovo bratstvo ostat će i nakon nas, kao zalog budućnosti, a vjerujem da će i naši nasljednici kročiti istim stazama i oplemenjivati dalje ovaj odnos”, rekao je Franković.

Gradonačelnik Sorrenta Massimo Coppola istaknuo je kako su dva grada već povezana kulturom.

„Ovo je povijesni dan jer nastavljamo ono što smo započeli, a stvaramo i nove veze. Vezuje nas zajednička povijest i status zaštite UNESCO-a. Suradnja je već ostvarena s glazbenim festivalom, ali nećemo stati na tome. Proširit ćemo se i na gastronomiju i raznih turističkih događanja. Želimo mlađim generacijama kroz obrazovanje ukazati na važnost ovakvih odnosa, kako bi učili jedni od drugih”, rekao je Coppola i najavio organizaciju Dana Dubrovnika i Sorrenta.

Odluke o bratimljenju prethodno su donijela gradska vijeća Dubrovnika i Sorrenta.

Predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Marko Potrebica izjavio je kako su za intenziviranje suradnje dva grada najzaslužniji Dubrovački simfonijski orkestar i Sorrento Dubrovnik Festival te dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović i dirigent maestro Paolo Scibilia.

Njegov kolega iz Sorrenta Luigi Di Prisco kao poveznice dviju zajednica istaknuo je solidarnost, zajedništvo i mir.

„Na tome ćemo graditi odnos u budućnosti te na temelju potpisanog Sporazuma dodatno poboljšati ekonomsku i svaku drugu suradnju naša dva grada”, poručio je Di Prisco.

Izvor:Hina

Najčitanije