26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik smanjuje broj stolica i stolova u povijesnoj jezgri

Photo: Boka News - Dubrovnik
Photo: Boka News – Dubrovnik

U gradu Dubrovniku u toku je javno savjetovanje oko Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu javnih površina za 2020.godinu

Ono što je značajno je prijedlog da se smanjenju javne površine za ugostiteljske stolove i stolice za 10% svim objektima koji se koriste sa 25,00 i više m2. Također, povećava se vrijeme zakupa javne površine sa 3 na 5 godina, što će sigurno donijeti određenu sigurnost ugostiteljima.

Nastavlja se i moratorij na postavljanje novih stolova i stolica, kako postojećih tako i novih ugostiteljskih objekata koji bi se „otvarali“ u narednom periodu.

U cilju produljenja turističke sezone, Grad Dubrovnik predložio je mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri na rad u zimskim mjesecima.

U članku 6. dodaje se novi stavak o oslobađanju od plaćanja zakupnine ugostitelja u Povijesnoj jezgri ako ugostitelji obavljaju djelatnost u „zimskim“ mjesecima.

Mjera se odnosi na oslobađanje od plaćanja zakupnine za javne površine ugostitelja koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije) u povijesnoj jezgri, ukoliko budu obavljali svoju djelatnost od 1. decembra 2019. do 29. februara 2020. godine

Najčitanije