16 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik – Trebinje – Granični prelaz Gornji Brgat biće otvoren za promet 18. aprila

Brgat

Već nekoliko dana javnost u Trebinju i Dubrovniku prati dešavanja oko najavljenog otvaranja graničnog prelaza Gornji Brgat između ova dva grada, koji je od 25. marta zatvoren za saobraćaj

Poslije mnogo nedoumica i nedostatka informacija danas je iz Ministarstva finansija Hrvatske iz Zagreba za trebinjsku HP media grupu potvrđeno da se prelaz otvara u četvrtak 18. aprila u jedan sat iza ponoći, što je kašnjenje manje od 24 časa u odnosu na raniju najavu.

U dopisu koji je stigao kao odgovor na  pitanje portala HP kada će biti otvoren predmetni granični prelaz i da li će u narednom periodu biti obustava saobraćaja, iz hrvatskog Ministarstva finansija, koje je nadležno za projekat izgradnje novog graničnog prelaza, se kaže:
„Granični prelaz Gornji Brgat biće otvoren za promet dana 18. aprila 2019. godine u 01:00 sati. Odstupanje od planiranog roka 17. aprila 2019. godine u 07 sati, manje je od 24 sata. Navedeno odstupanje prouzrokovano je brojem kišnih dana, gotovo cijela sedmica.
Granični prelaz Gornji Brgat ovog trena ne planiramo zatvoriti na duži period, osim eventualnog povremenog kraćeg zatvaranja za potrebe izvođenja radova asfaltiranja i slično, najduže dan ili dva, a možda ni to neće biti potrebno.
Nakon 15. maja 2019. godine očekujemo puštanje u promet južne strane graničnog prelaza Gornji Brgat u redovan saobraćaj s objektom, nadstrešnicom, kontrolnim kućicama kao i svom tehničkom podrškom za kontrolu putnika“, stoji u odgovoru službe za informisanje Ministarstva finansija Hrvatske na pitanje HP media grupe iz Trebinja.
Zatvaranje graničnog prelaza Gornji Brgat značajno je poremetilo svakodnevni život brojnih stanovnika Trebinja i Dubrovnika, jer više od hiljadu građana iz Hercegovine je zaposleno u Dubrovniku i okolini, dok veliki broj Dubrovčana i stanovnika okolnih mjesta svoje brojne životne potrebe svakodnevno zadovoljava u najjužnijem gradu Srpske.

Najčitanije