25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik: U županiji 12 novoinficiranih

Dubrovnik – foto Boka News

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saopštio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

Riječ je o dvije žene i jednom muškarcu iz Dubrovnika koji su kontakti prethodno poznatog slučaja, šest muškaraca iz Metkovića (od kojih su 4 kontakti ranijih slučajeva), jednoj ženi iz Metkovića također kontaktu ranijeg slučaja. Zaražen je i jedan muškarac iz Vela Luke, te jedna osoba s prebivalištem u Zagrebu koja je trenutno na području Župe dubrovačke.

Izliječeno je 10 osoba – četiri iz Dubrovnika, dvije iz Korčule, dvije koje nemaju prebivalište u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te po jedna iz Konavala i Župe dubrovačke.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je sedam osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 9070 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 381 osoba, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizlacije.

Županijski Stožer CZ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih epidemioloških mjera  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Najčitanije