16 C
Kotor

Slušaj online radio

Dva člana posade poginula u incidentu na kruzeru kompanije Holland America Line

Nieuw Amsterdam

U tragičnoj nesreći koja se dogodila u petak, 22. marta, na kruzeru kompanije Holland America Line, dva člana posade izgubila su živote.

U petak, dok je brod za krstarenje Nieuw Amsterdam pristajao u luci Half Moon Cay na Bahamima, dva člana posade poginula su u “incidentu”, rečeno je. Nisu pruženi detalji događaja, osim da se incident dogodio u strojarnici kruzera, piše The Maritime Executive.

Vlasti su obaviještene, a Bahamska pomorska uprava je vodeća agencija za istragu. Za ostale članove posade osigurano je savjetovanje, rekli su iz kompanije.

“Svi mi u Holland America Lineu duboko smo ožalošćeni ovim incidentom i naše su misli i molitve s obiteljima članova našeg tima u ovom teškom trenutku”, stoji u priopćenju. “Sigurnost i dobrobit svih gostiju i posade apsolutni su prioritet tvrtke”.

ABC News izvještava da su dva člana posade poginula slučajnim ispuštanjem pare, iako to nije javno potvrđeno od strane Holland America, navodi The Maritime Executive.

Prema FleetMon Maritime Newsu, nesreća se dogodila u strojarnici kruzera kada su dva člana posade, Joseph Terrado, treći časnik stroja i Wawan Gusnawan, čistač, postavljali filtere, te je došlo do eksplozije kompenzatora za paru. Dvojica članova posade pokušala su pobjeći, ali nažalost nisu uspjeli jer su se izlazna vrata hidraulički zatvorila zbog aktiviranja alarma i sustava za evakuaciju. Dva člana posade umrla su zbog nedostatka kisika i velike vrućine. Njihova su tijela pronađena blizu zatvorenih vodonepropusnih vrata.

Nieuw Amsterdam krenuo je na sedmodnevno putovanje iz Fort Lauderdalea 16. ožujka i nalazio se na HAL-ovom privatnom bahamskom odredištu, Half Moon Cayu, kada se incident dogodio.

Nieuw Amsterdam nastavio je svoje putovanje na Bahamima.

Najčitanije