10 C
Kotor

Slušaj online radio

DVD „Boka“ dobija još dva vozila

vozilo koje je DVD Boka ustupila SZS Kotor

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Boka“ iz Tivta dobilo je danas od Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva na korišćenje malo navalno vatrogasno vozilo marke „zastava 650“  kapaciteta 1.500 litara vode.

To je već drugo vozilo koga najmlađe dobrovoljno vatrogasno društvo u Tivtu dobija od svog osnivanja jer su prethodno DVD-u „Boka“ krajem prošlog mjeseca, specijalno terensko vatrogasno vozilo za šumske požare makre „berliet“ kapaciteta 3.000 litara vode, ustupile kolege iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor.

„U međuvremenu smo takođe većinom donacijama naših kolega iz profesionalnih Službi zaštite, nabavili dosta lične zaštitne i druge sitnije opreme, izoolacionih aparata, crijeva, mlaznica, naprtnjača i sličnog, tako da smo obezbjedili sve neiophodne predulove za početak organizovanog rada i djelovanja našeg DVD-a na intervencijama gašenja požara, prije svega na otvorenom prostoru. Uspostavili smo kontakte i saradnju i sa nekoliko DVD-a u zemljama regiona, a uredili smo i prostorije za rad društva površine 57 kvadrata, u dijelu objekta Doma kulture u Gradiošnici koji nam je na besplatno korišćenje ustupila Opština Tivat- kazao je juče „Vijestima“ član Upravnog odbora DVD-a „Boka“, Igor Petković.

vozilo dobijeno od budvanskih vatrogasaca

On je dodao da je u toku potpisivanje ugovora sa kompanijom Porto Montenegro u čijem je vlasništvu veliko prateće vatrogasno vozilo FAP 2226 koje je više nije u redovnoj upotrebi u Službi zaštite i spašavanja Tivta, kako bi i taj vatrogasni kamion preuzelo DVD „Boka“ i osposobilo ga za akciju u gašenjima požara.

Uskoro će i to vozilo biti predato ovom volonterskom udruženju koje trenutno, po riječma Petkovića, ima 46 aktivnih članova.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije