15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Edukativan projekat „Zelena bašta“ Dječijeg kluba Luštica Bay

Zelena bašta dječijeg kluba Luštica Bay

Poklon najmlađim posjetiocima Luštice Bay – edukativno-zabavni projekat sadnje biljaka i male škole hortikulture tokom cijelog marta u zatvorenoj kupoli u Marina naselju

Zabavno-edukativni projekat „Proljeće – Zelena bašta“ pod motom „Kad god možeš ti drvo posadi“, kao dio aktivnosti Dječjeg kluba Luštica Bay, odvijaće se svakog dana do kraja marta na zelenoj površini ispred samog kluba u Marina naselju. Kroz ovu zabavnu aktivnost mališani će steći prva iskustva u hortikulturi i brizi o okruženju.

Svakog dana od 11 časova, zatvorena kupola ispred Dječijeg Kluba postaje prava proljećna zelena bašta. Pored prvih koraka u hortikulturi, iz Zelene bašte se šalju važne ekološke poruke za najmlađe – o ljubavi prema prirodi, upoznavanju biljnog i životinjskog svijeta i značaju brige za životnu sredinu.

Inovativan zabavno-edukativni projekat Luštice Bay, osmišljen je sa idejom da se djeci kroz igru i druženje stvori prilika da sami učestvuju u sadnji biljaka i, prateći njihov rast, postanu svjedoci prirodnog procesa nastanka i razvoja živog svijeta. Bilje koje će biti zasađeno nalazi se u obliku sjemenki različitog povrća, voća, aromatičnog i začinskog bilja.

„Inicirali smo ovu jedinstvenu aktivnost za naše najmlađe posjetioce, sa željom da probudimo svijest da svako od nas već od malih nogu može doprinijeti zdravijoj i ljepšoj okolini. Naši najmlađi gosti će u Zelenoj bašti Dječjeg kluba imati pravi mali čas u prirodi, uz mogućnost da na zanimljiv način nauče kako se sade i njeguju raznovrsne biljke, poput paradajza, jagoda, bosiljka i drugih vrsta. Tokom narednih trideset dana, koliko traje projekat, mališani će moći da prate rast biljaka, stvarajući snažnu povezanost sa buđenjem prirode i tokovima života. Uz druženje i radost, zajedno sa našim najmlađim posjetiocima i njihovim roditeljima, upoznajemo i volimo prirodu koja nas okružuje i koja čini neraskidivi dio koncepta integrisanog naselja Luštica Bay. Ovim putem iznova iskazujemo posvećenost Luštice Bay prirodi, zdravom načinu života i zajednici kojoj pripadamo i sa kojom uporedo rastemo i razvijamo se iz dana u dan“, rekao je Tomo Asanović, supervizor animacije u Dječijem klubu u Luštici Bay.

Aktivnosti u sklopu Zelene bašte su dostupne za sve posjetioce Luštice Bay, kako za stanare i goste hotela tako i za dnevne goste. Ovaj jednosatni program vode animatori Dječjeg kluba. Pored sadnje raznovrsnog sjemenja i upoznavanja bogatstva biljnih vrsta, mališani mogu učiti da prave glinene posudice, mini herbarijume  i slično.

Dječji klub Luštica Bay je osmišljen kao interaktivno i kreativno iskustvo za najmlađe, kroz niz umjetničkih i edukativnih programa i radionica, unutar kojih mogu nastajati i manje zanatske rukotvorine od gline, tkanine i slično, što je posebno stvaralačko iskustvo za mališane. Pored Zelene bašte, vrata Kids Kluba su otvorena svakog radnog dana i vikendom, uz obilje drugih kreativnih i edukativnih sadržaja, vesele animatore i dječje osmjehe.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije