15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ekipa “Kavalijeri i beleca” pobjednik kviza “Koliko poznaješ bokeške izraze”

Ekipa “Kavalijeri i beleca” najbolje se pokazala na regionalnom takmičenju “Koliko poznaješ bokeške izraze” održanom u subotu u Osnovnoj školi “Njegoš” u Kotoru.

Drugo mjesto pripalo je timu Farabuti, a treće Balafurdiji.

Kako su kazali iz OŠ Njegoš, koja je organizovala kviz, takmičenja u okviru obrazovnih ustanova na području Kotora, Tivta i Herceg Novog održana su tokom protekle dvije sedmice.

“Na finalnom takmičenju, koje podrazumijeva i znanje i glumački talenat, učestvovalo je osam ekipa”, istakli su.

Iz Herceg Novog su stigle Tre sorele iz OŠ “Milan Vuković” – Andrea Proročić, Dorotea Jurišić i Lana Velas sa mentorkom Mirjanom Rašović i Popice iz OŠ “Ilija Kišić” iz Zelenike – Jovana Mićunović, Anja Čirevicki i Milica Radulović sa mentorkom Tamarom Komar.

Tivatsku školu “Drago Milović” su predstavljali Berekini – Anamarija Božović, Andrija Bjelica i Balša Borozan sa mentorkom Katicom Čavor.

Farabuti – drugo mjesto – OŠ Njegoš i Bokeški izrazi

Iz OŠ “Veljko Drobnjaković” iz Risna su stigli Makaruli – Anđela Krivokapić, Anđela Vulović i Milica Travar sa mentorkom Milicom Subotić, a iz OŠ “Ivo Visin” iz Prčanja Feštađuni – Aneta Čavor, Katarina Belan i Rastko Ćosović sa mentorkom Martinom Lompar.

OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote su predstavljali Kavalijeri i beleca – Darija Čižek, Vigor Vuleković i Stefan Popović sa mentorkom Majom Grgurović, a OŠ “Nikola Đurković” iz Radanovića Balafurdija – Neđeljko Tujković, Đuro Janjetović i Vlado Štilet sa mentorkom Nikoletom Mršuljom.

Domaćine iz Kotora – OŠ “Njegoš” su predstavljali Farabuti – Elena Marković, Stasija Perović i Damjan Vušković sa mentorkom Lidijom Vasić.

“Petočlani žiri u čijem sastavu su bili Rozalija Hrobaš, Dušanka Petrović, Neđeljko Moškov, Ivica Biskupović i Ranko Borozan nije imao ni malo lak zadatak da ocijeni ove mlade, vesele i talentovane ljude”, navode u OŠ Njegoš.

Balafurdija – treće mjesto – foto OŠ Njegoš i Bokeški izrazi

Svi učesnici poslali su jasnu poruku da im je Boka u srcu i svi su dobili prigodne poklone.

Nakon uručenja diploma, zahvalnica i poklona, učesnici i posjetioci su uživali u bokeškim delicijama koje su pripremile majke učenika OŠ “Njegoš” i članice Facebook grupe Bokeški izrazi.

Voditeljka programa je bila Dolores Fabian, a da fiskulturna sala škole na Benovu bude raspjevana, pobrinula se Marija Samardžić, nastavnica muzičke kulture. Koordinatorka kviza je bila Lidija Vasić, nastavnica u OŠ “Njegoš”.

Manifestaciju su pomogli Opština Kotor, TO Kotor, članovi Facebook grupe Bokeški izrazi, Savjet roditelja OŠ “Njegoš” uz nesebično zalaganje predsjednice Adele Barbe, kao i Tihomir Danilović iz Đenovića koji je, osim što je pomorski kapetan, i pisac.

Najčitanije