7 C
Kotor

Slušaj online radio

Eksplozija na željezničkom mostu u ruskoj regiji Samari

Eksplozija na željezničkom mostu u ruskoj regiji Samari

Željeznički most u blizini ruskog grada Samare potresla je eksplozija, izvijestila je u ponedjeljak novinska agencija RIA pozivajući se na hitne službe.

Smještena na rijeci Volgi na jugozapadu Rusije, regija Samara jedno je od središta teške industrije u zemlji.

Incident je izazvala eksplozivna naprava, javlja TASS. Rusija je posljednjih mjeseci izvijestila o nizu napada na svoju industrijsku i logističku infrastrukturu za koje je okrivila Ukrajinu.

Nema izvješća o žrtvama, a promet preko mosta je obustavljen, priopćile su Ruske željeznice.

Zelenski: Ovaj rat mora postati beznadan za Rusiju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je zapadne partnere da pronađu političku volju kako bi Kijevu osigurali potrebne vojne zalihe. U protivnom će se, kaže, svijet suočiti s jednom od najsramotnijih stranica povijesti.

Američki paket vojne i druge pomoći i dalje je blokiran u Kongresu, a s početkom treće godine rata ruske su snage ostvarile manje pomake na oko 1000 kilometara bojišnice. Zelenski je istaknuo da SAD i Europa ne smiju dopustiti poraz od iranskih dronova i ruskih zrakoplova.

– Ovaj rat mora postati beznadan za Rusiju, odnosno za teroriste. Oni moraju osjetiti da postoji sila koja uništava one koji žele zatrti život. Mi to možemo ostvariti. Svaki od naših partnera zna što je potrebno, ali prije svega nužna je njihova politička volja, poručio je.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije