20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Europa Cup: Odličan start jedriličara iz Crne Gore

Europa cup ILCA / foto JK Delfin

Drugog takmičarskog dana na međunarodnoj regati Europa Cup u jedrenju za olimijsku klasu ILCA imamo i prve rezultate. Uslovi nisu bili naklonjeni jedrenju, ali je borba između organizatora i jedriličara sa jedne i vjetra sa druge strane, pripala organizatorima i jedriličarima, pa je odjedrena po jedna regata u svima klasama – ILCA7, ILCA6 i ILCA4.

U olimpijskoj klasi ILCA 7, na kraju drugog dana na regatnom polju i prvog jedrenja, lidersku poziciju je prigrabio mladi  Ilija Marković, koji je najavio borbu za medalju, kako u generalnom plasmanu, tako i u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Odmah iza Ilije Markovića, je Milivoj Dukić, Novljanin koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama. Na trećem mjestu je Dimitris Papadimitriju iz Grčke.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Antun Tomašević iz Hrvatske je četvrti, Nikola Banjac iz Srbije osmi, a Marko Petković, takođe iz Srbije je trenutno na devetom mestu.

U klasi ILCA 6, na prvom mjestu je Tedi Leonardelli iz Hrvatske, na drugom je Nikola Golubović, član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, a na trećem Vadim Okladnikov iz Ukrajine.

Europa cup ILCA / foto JK Delfin

Od ostalih jedriličara iz regiona, Dorotea Spisić iz Hrvatske je peta, Andrija Marković iz Crne Gore i JK Delfina je osmi, Luka Eraković iz Srbije je na 11. mestu, a Vasilije Kurbanović iz Crne Gore i JK Delfin je trenutno na 13. mjestu.

U klasi ILCA 4, Bohdan Ruhlin iz Ukrajine je prvi, Linda Dokupilova iz Češke je na drugom mestu, a treću poziciju drži Varvara Postrelko iz Ukrajine.

Od jedriličara iz regiona, Grigor Petener iz Hrvatske je šesti, Katja Rabak iz Hrvatske je sedma, a Vito Fili iz Hrvatske je na osmom mjestu. Spasoje Đuranović iz Crne Gore i JK Delfin je trenutno  11., a prate ga Andrej Drakulović, Marko Vujović, takođe momci iz Crne Gore. Nađa Mihajlov iz Srbije je na 15., Petar Klakor iz Crne Gore na 20., a Pavle Musić na 23. mjestu.

Takmičenje traje do 9. oktobra, organizatori i jedriličari se nadaju da će vremenski uslovi biti bolji, da će biti mnogo više vjetra nego što je to bio slučaj tokom dana koji je ostao iza nas, tokom kojeg je jačina vjetra  iznosila od pet do osam čvorova.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije