25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Evolucija” u Tivtu

Izložba – Stanišić

U  JU Muzej i galerija Tivat, 29. juna 2024. godine u 20 sati, biće otvorena izložba umjetnika Velja Stanišića pod nazivom „EVOLUCIJA“.

Veljo Stanišić rođen je 1964. godine u Nikšiću, diplomirao je na grafičkom smjeru na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1989. godine. Prethodno je u Nikšiću završio dvogodišnje studije likovne umjetnosti na Nastavničkom fakultetu. Samostalno je izlagao u Njujorku, Parizu, Sarajevu, Beogradu, Podgorici, Prijedoru i Kragujevcu, kao i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Boravio je na studijskim putovanjima u Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Grčkoj i Italiji. Dobitnik je više važnih nagrada za likovno stvaralaštvo. Stanišić je redovni profesor na katedri za grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju. Živi i radi u Nikšiću.

“Ideal uzdržljivosti, discipline i umjetnosti, ovo ishaističko ‘ćutanje’ Velja Stanišića oglašava se pod ‘kapom nebeskom/galerijskom’ glasnije od bilo kakvog ‘vriska’ nebu pod oblake”, ističe Petar Ćuković, istoričar umjetnosti.

Izložbu koja je postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu, otvoriće književnik Andrija Radulović, vršilac dužnosti direktora Umjetničke kolonije Danilovgrad.

Najčitanije