22 C
Kotor

Slušaj online radio

Evropska nedjelja mobilnosti – danas vožnja bicikla “Fancy women bike ride”

Evropska nedjelja mobilnosti – danas vožnja bicikla “Fancy women bike ride”
Fancy Women Bike Ride – Foto arhiv Opština Tivat

Tivat – Vožnja bicikla “Fancy women bike ride by Maja Filip”, ujedno i završni događaj ovogodišnje Evropske nedjelje mobilnosti, biće održan danas od 17 do 19:30 sati.

Organizatori pozivaju dame da dekorišu svoja bicikla i provozaju ih od Pina do crkve Sv. Roko u Donjoj Lastvi i nazad.

Podršku događaju pružila je i radnja bicikala “Točak”, koja će za današnju vožnju zainteresovanim damama besplatno ustupiti osam bicikala. Dovoljno je samo da dođu u 16 sati u radnju sa ličnom kartom da preuzmu bicikla, ističu organizatori pozivajući sve zainteresovane da se pridruže i na zabavan način u dobrom društvu provedu dio dana.

Opština Tivat se tradicionalno priključila obilježavanju Evropske nedjelje mobilnosti od 16. do 22. septembra, koja se realizuje u saradnji sa brojnim organizacijama, sportskim klubovima i pojedincima iz Tivta. Ovogodišnji moto manifestacije, koja se organizuje širom Evrope i ima podršku Evropske komisije je “Shared public spaces“. Ovim se aktuelizuje način na koji se u modernom svijetu koriste i percipiraju javni prostori i ističe važnost toga da javne prostore svi koriste slobodno i bezbjedno, a posebno pješaci i biciklisti.

Najčitanije