34.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Falsifikovala dokumenta Budvanke, pa sa njenog računa podigla 1,3 miliona eura, traži je policija

Euro

Policija u Crnoj Gori traga za ženom koja je 12. aprila, koristeći krivotvorene dokumente klijentice Lovćen banke, s njezinog računa podigla 1.3 miliona eura.

Vijesti pišu da su iz te bankarske institucije dan kasnije obavijestili policiju, kada je M.O. iz Budve rekla da ona nije došla u banku i tražila da joj se isplati novac koji je ondje čuvala.

Neslužbeno se doznaje da je tada i utvrđeno da su u banci dali novac osobi koja je falsifikovala ličnu kartu Budvanke M.O.

Došla s ruksakom u banku i odnijela 1,3 miliona eura eura tuđeg novca

Kako pišu Vijesti, prevarantica je 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u podružnici Lovćen banke u Herceg Novom. S obzirom na to da je bila riječ o velikom iznosu, iz banke su prevarantici javili kada da dođe.

Ona je dan kasnije s ruksakom ušetala u banku, uzela novac i otišla. Prevara je otkrivena kada su spisi poslani centrali banke u Podgorici. Oni su kontaktirali klijenticu koja im je rekla da više od godinu dana nije dolazila u Crnu Goru.

“Po nalogu tužitelja poduzimaju se mjere i radnje na identificiranju NN osobe koja je počinila prevaru. Izuzete su snimke nadzornih kamera koje su jasno zabilježile počiniteljicu”, neslužbeno su doznale Vijesti iz policijskih izvora. Prema istom neslužbenom izvoru, u banci se provodi interna istraga.

Iz Lovćen banke su saopštili da je nepoznata osoba uz upotrebu krivotvorenih dokumenata počinila prevaru na štetu njihovog klijenta. Rekli su i da su upoznali nadležne s događajem te da će dati maksimalan doprinos utvrđivanju krivaca.

“Poduzete su sve mjere da se oštećeni klijent u cijelosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izolovanom slučaju koji je pokriven policom osiguranja i koji ne može uticati na redovno funkcionisanje banke”, saopšteno je iz Lovćen banke.

/Jelena Jovanović/

Izvor:Vijesti

Najčitanije