23 C
Kotor

Slušaj online radio

Intervju – Komnenović: DPS nije imao efikasan odgovor na političko organizovanje nezadovoljnih građana

Tivat uvala Brdišta- foto screnshoot Beautiful Montenegro

Ni najmanje se ne osjeća kao bilo kakva istorijska ličnost iako je bio na čelu građanske liste Narod Pobjeđuje koja je na izborima 30.avusta nakon čak 24 godine kontinuirane vlasti te partije, smijenila DPS sa kormila Tivta.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović smatra da je u tom gradu zimus izmišljen novi politički koncept kakav Crna Gora do sada nije vidjela i na koji DPS nije imao odgovor. Tivćanima obećava „krv, znoj i suze“ na povratku grada u stabilne ekonomske tokove, te nultu toleranciju na kriminal, korupciju i nepotizam koji su zatekli kao tekovinu bivše DPS-SD-HGI vlasti.

 „Ja sam u izborima bio samo mali dio priče koju je nosila velika grupa časnih i odvažnih ljudi iz našeg grada. Nisam ja tu neko ko je na bilo koji način, posebno istaknut. Jednostavno, spletm okolnosti, desilo se to što se desilo i mi smo zaista uspjeli da stanemo u kraj toj priči o navodnoj nesmjenljivosti DPS-a u Tivtu.

Željko Komnenović

DPS je  Tivat koristio kao udarnu pesnicu čitave ove 24 godine u ovom gradu, odnosno 30 godina vlasti njihove u Crnoj Gori, jer su oni sve što se dobro dešavalo u ovom gradu pripisivali sebi i svojoj navodnoj genijalnosti.

Suština priče međutim je da se Tivat u svemu tome malo što, ako i išta pitao, pogoovo u strateškom planiranju svog razvoja. Sada kada se analiziraju neke stvari, ispada stvarno da je Tivat bio bastion DPS-a, ali i bastion najrigidnijeg centralizma u Crnoj Gori jer su sve  ključne odluke za ovaj grad donošene ne ovde, već u Podgorici.

Nijedna od ključnih stvari za ovaj grad nije donijeta u Tivtu – počev od prodaje Arsenala, formiranja Porto Montenegra, Luštice Bay, aerodroma i svih drugih sličnih stvari. Grad Tivat i njegovi građani do sada su suštinski, bili kolateral takvog načina vođenja politike- kaže Komnenović.

Intervju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Najčitanije