13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Fešta kamelija” ovog vikenda u Stolivu

Kamelija fešta 2023.

Tradicionalna manifestacija ”Fešta kamelija 2023”, u organizaciji NVU “Kamelija” Stoliv i Mjesne zajednice Stoliv biće održana od 25. marta do 14. maja.

U subotu, 25. marta od 10 sati planirana je posjeta đardinu sa kamelijama uz stručne savjete i razmjene iskustava sa gostima, uzgajivačima kamelija, iz Aachena (Njemačka). Istog dana u 19 sati u Domu kulture “Niko Bilafer” biće održana izložba aranžmana od cvijeta kamelije.

Centralna manifestacija “Fešta kamelija” biće održana u nedjelju, 26. marta od 11 sati u centru mjesta. Biće upriličeno svečano otvaranje sa kulturno-zabavnim programom, izložba aranžmana od cvijeta kamelije, izbor najboljih i dodjela nagrada, zatim izbor najvisočije kamelije u Boki Kotorskoj i dodjela priznanja, te izlet pješačkom stazom do Gornjeg Stoliva i brda Vrmac (od 8 do 13 sati).

“Koncert “Latice kamelije na muzičkom putu” biće održan u koncertnoj dvorani Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan”(Crkva Sv. Duha) u srijedu, 19. aprila od 19 sati.

Manifestacija “Camelia trophy 2023” koja podrazumjeva promociju i očuvanje drvenih barki, biće održana u nedjelju, 14. maja.

Kamelija fešta 2023.

U 8 sati planirano je takmičenje ribara sa drvenim barkama, u 10 sati jedriličarska regata, od 11 sati defile i utrka veslača sa drvenim barkama, u 12 sati stručni skup o očuvanju drvenih barki i u 13 sati proglašenje najboljih i zabavni program, Dom kulture “Niko Bilafer” u Stolivu.

Pokrovitelj je Turistička organizacija Opštine Kotor.

Najčitanije