17 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta od ribe i vina u Krašićima (Foto)

U organizaciji Mjesne zajednice Krašići, a uz podršku Opštine Tivat i Turističke organizacije te brojnih sponzora, u ovom luštičkom naselju sinoć je održano četvrto izdanje Fešte od ribe i vina, turističke manifestacije koja je i ove godine okupila brojne turiste ali i mještane koji su uživali u zabavnom programu uz besplatnu ribu i vino.

“Krašići su tipično primorsko mjesto koje je u priodu 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka imalo ribarske fešte koje su bile uobičajena aktivnost. Tako je bilo nekada do nemilih 90-tih kada je ta tradicija prekinuta da bi smo je obnovili 2019. Godine. i planiramo da ostane tradicija” kaže predsjednik ove Mjesne zajednice Petar Francesković.

I ove godine, dodaje Francesković, potrudili su se da obezbijede dovoljne količine ribe i vina koja se dijelila na tri punkta.

Krašići – Fešta od ribe i vina

Direktorica Turističke organizacije Tivat Nina Lakičević zadovoljna je načinom i organizacijom fešte dodavši da su se mještani ove mjesne zajednice zaista potrudili da budu dobri domaćini.

“Fešta u Krašićima je jedna od najposjećenijih, vidimo to i večeras i smatram da je za to zaslužan entuzijazam mještana koji ovo organizuju kao i dobar i zanimljiv zabavni program. Podsjetiću da je fešta otvorena uz nastup GPD Tivat, zatim smo imali nastup Teatra 303, te nastup klape Castel Nuovo i ansambla Toć” rekla je Lakičević.

Ona je podsjetila na ovonedeljni podatak po kojem u Tivtu boravi oko 9500 turista što je za 3 odsto bolje u odnosu na prošlu godinu.

“Mi takođe imamo biro u Krašićima i moram naglasiti da je naplata jako dobra. Obzirom da je ovo više vikend naselje imamo veću naplatu turističke takse u odnosu na boravišnu i drago mi je da imamo savjesne izdavaoce smještaja koji uviđaju važnost prijave boravka gostiju”, kazala je Lakičević.

Krašići – Fešta od ribe i vina

Ovo nije sve kada je o feštama riječ jer već danas u Gornjoj lastvi imamo tradicionalnu Lastovsku feštu koja je takođe podržana od strane Turističke organizacije.

“Narednog vikenda, 10. Avgusta, imamo sabor u Radovićima koji organizuje MZ Krtoli i gdje je akcenat stavljen na etno kulturu i folklor uz nastup Tamare Milutinović. Takođe na pinama imamo Teqball turnir a u avgustu nas očekuje i Festival folklora”.

Zak kraj avgusta očekuje na s koncert Adi Šoše na rivi Pine čime ćemo zaokružiti manifestacije realizovane tokom ljetnjih mjeseci, zaključuje Lakičević.

Najčitanije