23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival folklora u Petrovcu okupio učesnike iz Makedonije, Kanade (poljska manjina), Rumunije i Bugarske

Festival folklora u Petrovcu

Buket narodnih igara za domaće i turiste


Međunarodni festival folklornih ansambala u svom 11. izdanju, pod nazivom „Julsko festivalsko veče u Petrovcu” održan je u nedelju 9. jula. na platou ispred Spomen-doma „Crvena komuna” u Petrovcu, u organizaciji Multikulturalne internacionalne organizacije folklornih festivala (MIOF), sa sjedištem u Ohridu, uz podršku i saradnju JU Muzeji i galerije Budve i Spomen-doma „Crvena komuna”, koji je i domaćin ovog tradicionalnog folklornog festivala.

Početak festivala i dolazak učesnika upriličen je tradicionalnim defileom na petrovačkom šetalištu prema amfiteatru SD ,,Crvena komuna”. Petrovačkoj publici  se predstavilo četiri folklorna ansambla iz: Makedonije, Kanade (Poljska manjina), Rumunije i Bugarske, a ukupno je nastupilo 130 učesnika.

Festival folklora u Petrovcu

Na kraju programa direktor MIOFF-a Zoran Leveski zahvalio je domaćinima i kolektivu JU Muzeji i galerije Budve na dobroj saradnji i gostoprimstvu sa najavom za sljedeći festival koji će se održati krajem avgusta ispred petrovačkog Spomen-doma.

U ime domaćina učesnike je pozdravio organizator programa Miroslav Grubić, koji je i uspostavio saradnju sa MIOFF-om iz Ohrida, SD,,Crvena komuna” i JU Muzeji i galerije Budve

Festival folklora u Petrovcu

-Ovaj jedinstveni festival i veličanstveni kulturni događaj sa pozitivnom reakcijom, brojnim ovacijama, aplauzima i prisustvom mnogobrojne petrovačke publike, turista, upotpunjuje i doprinosi ukupnoj kulturnoj i turističkoj ponudu opštine Budva i njenom projektu kandidature za Evropsku prijestonicu kulture u okviru države Crne Gore, poručuje  mr Lucija Đurašković, direktorka JU Muzeji i galerije Budve.

/M.D.P./

 Foto: Muzeji i galerije Budve

Najčitanije