17 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival vjetra od 28. aprila, stiže i Daleka obala

Kao što je prvi Wind Fest „započeo s čudima“, kako govore stihovi Darka Rundeka iz pjesme Tigidigi rege, i drugo izdanje- Festival vjetra 2023. u Tivat dovodi ekskluzivu- prvi nastup splitskog benda Daleka obala u Crnoj Gori u njihovoj karijeri dužoj od tri decenije.

Otvaranje festivala označiće nastupi tivatskih umjetnika. Kulturno-umjetničko društvo Boka, koje je prošle godine obilježilo 45 godina rada, predstaviće se sa Igrama iz Boke, a uslijediće koncert Klape Jadran, kojoj će se na pridružiti i nacionalno popularni tivatski bend Toć. Nakon izvođenja zajedničkih numera, Toć će nas logično odvesti do „Daleke obale,“ čiji stihovi su obilježili decenije fešti za nama.

Wind fest Tivat

Klapa Jadran, nastala od članova hora Jadran, djeluje već 50 godina baštineći klapsku pjesmu kao dio identiteta bokeljskog čovjeka, dok je Toć bend koji svira već deset godina.

Svoje prve gaže zabilježili su u cafe baru Regata u JK Delfin, gdje su i dobili ime. Jer, svaka je naša fešta, kako bi rekao njihov kum, jedan od najvećih bokeljskih morskih vukova Peđa Pavićević, „toć!“

Festival vjetra Tivat – foto Marina Samardžić

Da li je baš 14 palmi za obnovu drvoreda na gradskoj rivi Pine stiglo zbog nastupa Daleke obale na Wind Festu, ili će Wind Fest započeti istoimenom popularnom pjesmom Daleke obale, odlučite sami.

Ono što znamo- koncert popularne Daleke će započeti stihovima:

„14 palmi na otoku sreće,

Žalom po kojem se valja val…“

Vidimo se na Pinama u petak, 28.aprila u 20.30 sati! „Od mora do mora“ zajedrimo skupa u još jedan Wind Fest, jer „noć je prekrasna, na nebu zvijezde sijaju, osmjesi tvoji prijaju svakom od nas“ – poručuju organizatori.

Drugo izdanje festivala održivog razvoja (WINDFEST) odvijaće se tokom pet vikenda, od 28. aprila do 28. maja i obuhvatiće 35 sportskih, zabavnih, edukativnih i kulturnih sadržaja u kojima će građani i gosti Tivta uživati na deset različitih lokacija.

/windfest.me/

Najčitanije