31.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival “Zasjaće palaci” u Starom gradu 21. i 22 juna

Zasjaće palaci

U sklopu VII Festivala svjetlosti “Zasjaće palaci” u petak 21. i subotu, 22. juna od 22 sata na Trgu od oružja će se predstaviti 29 umjetnika iz Makedonije, Italije, Rusije, Turske, Bosne i Hercegovine, Švedske, Švajcarske, Njemačke, Srbije i Crne Gore.

Posjetioci Staroga grada će imati priliku da prve noći na zidinama kotorskih palace, uz prigodnu muzičku pozadinu, uživaju u projekcijama slika Ane Cvejić, Borisa Hodaka, Reinharda Stammera, Dijane, Lazović, Nikole Žigona, Ivane Bukovac, Ane Bulatović, Gordane Trebješanin, Dragane Mladenović, Dane Radojković, Milanke Mirković, Ružice Rebronje, Rosande Jušković, Sergeja Borisova i umjetnika iz grad Gaziantep – Turska.

Tokom druge noći predstaviće se i Rame Dardania, Johan Wahlstrom, Daliborka Kordić,  Igor Modrić, Arkadij Kovaljčuk Leonidovič, Đorđije Vujičić, Ljiljana Kolundžić, Marija Radusinović, Nikola Smilkov, Emir Osmić, Eleonora Apollonio, Vladan Ranđelović, Jovana Vujović i Nikola M. Marković.

Festival svjetlosti Zasjaće palaci

Festival svjetlosti “Zasjaće palaci’’ je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada  Starog grada.

Festival svjetlosti je organoizovan po ideji tima Gradske galerije Kotor u okviru Kulturnog centra “Nikola Đurković’’.

Najčitanije