30 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – u toku radovi na održavanju objekta stare Opštine

Zgrada stare Opstine Tivat

U proteklom periodu Opština Tivat izvršila je brojne radove na održavanju objekta stare Opštine. Okrečene su sve zajedničke unutrašnje prostorije.  Stara panel svjetla zamjenjena su novim LED svjetlima, pa je tako u cijeloj zgradi postavljeno 106 LED panela i 22 panik svjetla u hodnicima.

Ofarbano je i prelakirano više od 50 unutrašnjih vrata i okvira, kao i površine sa drvenom lamperijom. Stari drveni prozori na toaletima i mini kuhinjama zamijenjeni su novim PVC prozorima.

U sali za sastanke postavljena je nova itison podna obloga, zamijenjena su sva rasvjetna tijela i ugrađene nove zavjese. Nove zavjese postavljene su i u prostorijama koje koriste inspekcijski organi. Klima uređaji u cijeloj zgradi su očišćeni.

„Objekat u kojem je nekada bila smještena Opština Tivat, zahtjeva izvjesna ulaganja i popravke. Za sada smo na manje unutrašnje radove utrošili oko 12.000€. Imajući u vidu da smo vrlo ograničeni prostorom kojim raspolažemo, a koji koriste brojne nevladine organizacije, državni organi, odborničke liste, obrazovne institucije… važno nam je adekvatno ga održavati i učiniti maksimalno funkcionalnim“ – istakla je sekretarka za lokalnu upravu Jelena Šćekić.

Ona je dodala da je u planu tender za radove na adaptaciji krova zgrade, vrijedan 95.000€. „Krov je u lošem stanju, a po podacima koje imamo posljednja rekonstrukcija izvršena je 1988. godine“ – naglasila je Šćekić. Radovima će biti obuhvaćena krovna površina od oko 558m2. Radovi obuhvataju: demontažu ranijeg krovnog pokrivača, izgradu drvene podkonstrukcije, postavljanje izolacije, crijepa, izradu limenih oluka, nabavku i ugradnju 15 krovnih prozorora kao i gromobransku instalaciju sa atestom.

Najčitanije