13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Festivali, koncerti, manifestacije: Bogat kulturno-zabavni program u Tivtu ove sezone

Danica Banjević

Turistička organizacija Opštine Tivat pripremila je bogat program manifestacija za predstojeću sezonu, kazala je direktorica TO Tivta Danica Banjević.

„Mi već pripremamo bogat program za ovu godinu, a tu je i program i naših strateških partnera Porto Montenegra i Luštice Bay, tako da ćemo ubrzo izaći sa cijelim kalendarom manifestacija za ovu godinu“, najavila je Banjević.

Ona je istakla da se trenutno održava „Festival vjetra“ u Titvu, koji će trajati devet dana, a prvi koncert u organizaciji TO Opštine Tivat biće organizovan prvog maja. Tom prilikom, goste će zabavljati Who See klapa.

„Pozivamo sve gledaoce da budu u Tivtu prvog maja, a već od juna mjeseca pripremamo po jedan koncert regionalnih muzičkih izvođača u našoj Opštini. Ove godine ćemo imati i čak tri „Ribarske svečanosti“ u organizaciji mjesnih zajednica Lepetani, Centar i Krašići, a tu su i tradicionalne fešte poput „Žućenica fest“, „Lastovske fešte“, Međunarodni festival mode u Porto Montenegru, Polo, kao i neke nove manifestacije. Tako da, kada je riječ o manifestacijama, očekuje nas izuzetno zanimljivo ljeto“, poručila je Bnjević.

Ona je navela da TO Opštine Tivat već duže vrijeme organizuje promotivne aktivnosti na emitivnim tržištima.

Tivat / foto Boka News

„To su sajamski nastupi, direktne promocije, digitalne kampanje, organizacija studijskih posjeta influensera i medija sa bitnih tržišta, a tokom početka ovog mjeseca smo ugostili čak i influensere sa tržišta Turske u saradnji sa avio-kompanijom Air Montenergo i hotelom Regent Porto Montenegro. Fokus nam je i da promovišemo i sve direktne letove sa emitivnih tržišta prema našoj opštini“, kazala je Banjević.

Kada je riječ o trenutnoj posjećenosti Tivtu, u tom gradu trenutno boravi oko 2.350 turista, što je oko tri i po puta više u odnosu na isti period prošle godine.

„Ipak, prošle godine usljed epidemiološke situacije popunjenost tokom predsezone nije bila dobra, ali ako upoređujemo sa istim periodom tokom 2019. godine, to je 37 odsto više turista. Stoga smo izuzetno zadovoljni popunjenošću i naših hotelskih kapacieteta, kao i kapaciteta u privatnom smještaju u ovom periodu. Očekujemo da će ta popunjenost biti dobra i u narednom periodu, a upravo to su i najave naše turističke privrede“, zaključila je Banjević.

Izvor:Mediabiro
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije