11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Filomena Marturano” 26. avgusta

Filomena
Filomena

U sklopu ovogodišnjih Purgatorija, igraće se pozorišna prestava “Filomena Marturano” na sceni Atrijum Buća večeras sa početkom u 21 sat.

Ova predstava igra još od 2013.godine, a rađena je u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i JU Centar za kulturu Tivat.

Uloge: Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Kundačina, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Marija Bergam, Simo Trebješanin, i Andrea Mugoša.

 Komična melodrama “Filomena Marturano” italijanskog glumca i reditelja Eduarda de Filippea jeste priča o braku, ljubavi i strasti. Nova interpretacija teksta Jagoša Markovića pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame.

„Filomena Marturano“,je produkcija koju je crnogorska kritika poslije premijernog izvođenja ocjenila kao „čudo koje se desilo na teatarskim daskama“ i „pozorišni potres, . Predstava u Markovićevoj režiji dočarava, jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima.

Premijera ove predstave je bila 25.jula 2013.godine na sceni Atrijuma Buća gdje se i danas igra.

JU Centar za kulturu će se pridržavati propisanih mjera NKT-a.

Najčitanije