19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Fish fest” – Izložba fotografija “Plave uspomene”

Izlozba-Blue-memories-3

Izložba fotografija “Plave uspomene”, koju su organizovali JUK Herceg Fest i turistička agencija Master travel iz Podgorice, u okviru projekta pod nazivom Evropski turistički festival ribe “Fish fest”, otvorena je za posjetitelje u predvorju dvorane Park. Zbog trenutne epidemiološke situacije, ceremonija otvaranja je izostala.

Osim izložbe, zainteresirani posjetitelji mogu pratiti program festivala putem interneta, a svaki dan od danas do 21. veljače na platformi bluefestival.eu bit će i ponekog sadržaja na temu mora, ribolova i slično.

Prema riječima Tamare Radulović, direktorice agencije i osnivača festivala, realizacija projekta traje već dvije godine u suradnji s još pet partnera iz Grčke, Španjolske, Portugala, Italije i Albanije, a pod pokroviteljstvom Europska unija.

– Na izložbi je 20 radova koje smo odabrali na natječaju za najbolje fotografije iz ovih pet zemalja. Autori su anonimni, jer ideja je da se posjetitelj može poistovjetiti s motivima, pa nismo željeli dalje širiti priču, već je zadržati na subjektivnom osjećaju gledatelja – objašnjava ona Za posjetitelje izložbe pripremljen je promotivni materijal poput pregača, majica i podmetača.

Tamara-Radulovic

Kako ističe Radulović, zbog trenutne epidemiološke situacije nije bilo moguće provesti sve aktivnosti, zbog čega je dio programa premješten na mrežu.

– Uz izložbu, na festivalskoj platformi imat ćemo vrlo zanimljiv program, koji će prikazati kulturni i umjetnički program, naši chefovi iz Herceg Novog – Gastro tim pripremit će zanimljive specijalitete s mora, NVO Kredenac tradicionalni recepti, pod vodom svijet će pokazati ronioca Dragana Gačevića – najavio je Radulović.

Izložba s morskim motivima iz Grčke, Španjolske, Portugala, Italije i Albanije otvorena je za posjetitelje do 21. veljače. Autori iz Crne Gore predstavit će svoja djela na izložbama u tim zemljama

Najčitanije