24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Francuska za Uskrs raspoređuje snage reda ispred svake crkve

Francuska

Francuski ministar unutarnjih Gérald Darmanin naredio je u četvrtak policijskim načelnicima da za vrijeme Uskrsa rasporede snage reda ispred svih katoličkih i protestantskih crkava.

Darmanin je u SMS poruci policijskim načelnicima napisao da “vrlo visoka” razina terorističke prijetnje te “nastavak napetosti” na međunarodnoj sceni, a posebice s ratom u Gazi i napadom u Moskvi, “nalaže iznimnu budunost” tokom uskrsnih blagdana ovaj vikend,

Također je dodao da je nužno uspostaviti “vizualnu kontrolu ljudi koji ulaze u vjerske objekte kako bi se otkrile sumnjive osobe” te da “posebnu pažnju treba posvetitu “vozilima stacioniranim uz blizini velikih okupljanja”.

Darmanin je dao naputak “pojačane fizičke prisutnosti snaga reda ispred svake crkve ili (židovskog) hrama” od petka do kraja sedmice.

Od početka godine u Francuskoj su osujećena dva napada. Nacionalno tužiteljstvo za terorizam je objavilo da se u jednom od tih napada radilo o “džihadističkoj ideologiji” usmjerenoj protiv katoličke ustanove.

Uskrs, koji slavi Kristovo uskrsnuće, je najveći kršćanski blagdan. Katolici i protestanti ga slave ovaj vikend, a pravoslavni vjernici 5. maja.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije