16 C
Kotor

Slušaj online radio

Fudbalskom klubu „Arsenal“ 1,5 miliona eura od Porto Montenegra

Sa potpisivanja ugovora

Najvrijedniji sponzorski ugovor u istoriji tivatskog sporta potpisan je danas između rukovodstva Fudbalkog kluba Arsenal iz Tivta i kompanije Adriatic Marinas- Porto Montenegro.

Potpise na ugovor o desetogodišnoij saradnji, u prisustvu gradonačelnika Tivta Željka Komnenovića, na ceremoniji u zgradi Opštine, stavili su izvršni direktor Adriatic Marinasa Dejvid Margason i predsjednik FK Arsenal Dejan Kandić. Ugovor podrazumijeva brojne aspekte saradnje najstarijeg tivatskog sportskog kluba koji nosi ime vojnog brodogradilišta na čijem se prostoru danas razvija Porto Montenegro i kompanije koja stoji iza tog nautičko-turističkog rizorta, a njegov najbitniji aspekt je to da će Potrto Montenegro tivatski spotski klub podržavati sa iznosom od 150.000 eura godišnje.

Ovaj najveći sponzorski ugovor u istoriji tivatskog sporta koji je postignut uz angažovanje Optine Tivat kao vlansika FK Arsenal, jedan je od prvih dokaza novih, redefinisanih odnosa lokalne uprave i strateškog stranog investitora koji razvija Porto Monmtenegro, a koji su građanima obećali čelnici Opštine, najavljujući intenzivniju i za interese opšte zajednice mnogo bolju saradnju grada i Porto Montenegra.

„Današnji čin je postavljanje kamena temeljca za FK Arsenal novog vremena, da se zadovolje neke od strateškjih potreba Arsenala i on sigurno pozicionira kao budući standardni prvoligaš u Crnoj Gori. Najvrijedniji i nastariji sportski brend u Tivtu- FK Arsenal, dobija strateškog partnera u Porto Montenegru na period od čak 10 godina, a takvo nešto nema niti jedan drugi fudbalkski klub u Crnoij Gori. Na ovaj način i mi kao lokalna uprava i Porto Montenegro kao strateški strani investitor dokazujemo da ostajemo na fonu onoga što smo nedavno obećali tivatskoj javnosti  – da predano i zajednički radimo na unapređenju kvaliteta svih aspekata života u Tivtu. Ovdje se ta obostrana namjera vrlo efikanso dokazuje jer je FK Arsenal  nešto što okuplja oko sebe cijeli grad i sve Tivćane, bez obzira na sve njihove druge razlike“- kazao je gradonačelnik Komnenović.

Istiočuči da lično nije ekspert u fundalu jer je on mornar koji je više posvećen nautičkim i sportovima na vodi, izvršni direktor Adriatic Marinasa Dejvid Margason je kazao da je „prezadovoljan što možemo biti partneri fudbaslkog kluba koji je naš komšija i koji je ujedno, jedna od institucija istorije sporta u Boki“.

Uprava Arsenala sa Margasonom i gradonačelnikom nakon potpisivanja ugovora

„Budući da je gradski stadion odmah uz Potrto Montenegro,  svakodnevno iz prve ruke svjedočimo sve većim sportskim uspjesima FK Arsenal i oduševljenju sa kojim Tivćani bodre ovaj klub. Sa naše strane, pored namjere da podržimo uspjehe Arsenala, mi želimo da na ovaj način doprinesemo i razvoju sportskog turizma u Tivtu i da napravimo kopču između naših klijenata od kojih su mnogi i poznati po svojim dostignućima u svjetskim sportskim okvirima i ovdašnjih sportsih klubova.“- kazao je Margason dodajući da Porto Montenegro već sponzoriše tivatski košarkaški klub „Teodo“, ali i da će sardnjom sa FK Arsena, proširiti aspekte svoje podrške lokalnom sportu što je od posebnog značaja za mlade ljude u Tivtu.

„Važno je da djeca i mladi ljudi učestvuju u programima koje smo predvidjeli ovim sponzorskim ugovorom i da osjete benefite od njih, jer ćemo pored ostaloga, mi nastojati da u Tivat dovedeno slavna trenerska i igračka imena iz svjetskog fudbala kako bi oni svoja iskustva prenosili na dalji razvoj i uspjehe Arsenala.“- kazao je Margason dodajući da očekuje da će on lično sada imati stalno mjesto na tribinama tokom utakmoca Arsenala i  „očekujem da mi date najvijački šal“, na što je od predsjednika tivatskog fudbalskog kluba Dejana Kandića, dobio dres Arsenala sa svojim imenom i brojem 10, kao i fudbalsku loptu.

Kandić je istakao da je ovaj ugovor velika podrška Arsenalu  jer je riječ o jednom od najboljih sponzorskih ugovora u crnogorskom fudbalu, te da će doprinijeti ostvarivanju strateških ciljeva ove uprave kluba: dugoročnoj finansijskoj stabilnosti Arsenala, vraćanju dugova iz ranijeg perioda i plasiranju Arsenala koju je sada drugoligaš, u Prvu crnogorskju fudbalsku ligu.

„Ne zaustavljamo se samo na tome da budemo prvoligaši već od naredne sezone, nego želimo i skori izlazak Arsenala na evrospku scenu. Ako su to mogli neki manji i mnogo mlađi klubovi od nas u Crnoj Gori, zašto ne bi i mi. Igraće sigurno Arsenal Evropu“ – obećao je Kandić.

Izvor:S.L.

Najčitanije