26 C
Kotor

Slušaj online radio

Funkcioneri Bokeškog Foruma u Kumrovcu na proslavi 25. maja

Petković i Kovačević u Kumrovcu

Funkcioneri Bokeškog Foruma dr Andrija Petković i Predrag Kovačević prisustvovali su u Kumrovecu proslavi 25.maja -rođendanu Josipa Broza Tita. Njih dvojica su u Zagorje stigli na poziv organizatora – Udruženja ” Josip Broz Tito” iz Zagreba i predsjednika Jovana Vejnovića.

– Presretan sam što sam danas ovdje jer hiljade ljudi koji su pristigli iz svih krajeva bivše Jugoslavije pokazuje da neka sjećanja ne mogu, uprkos svom šovinističkom ludilu koje nas okružuje, da izblijede. Prvi put sam u Kumrovecu, a čini mi se da sam ko zna koji put došao. Kroz priče svojih đedova Božidara Dara Petkovića i  Milana Grbića. Vaspitavan sam u duhu  jugoslovenstva i zbog toga sam posebno ponosan  što sam ovdje – rekao je dr Andrija Petković.

Predrag Kovačević je dodao da je ovo privilegije za sve one koji su imali sreće da bar malo žive u Jugoslaviji.

– Gotovo kompletna saobraćajna, zdravstvena i obrazovna infrastruktura u Crnoj Gori nastala je u Titovom vremenu i vremenu bivše SFRJ. Sve poslije toga bilo je samo krpljenje onoga što su nam uništili i zub vremena ili nestručna rukovodstva. Tako da doći bar na dan i prisjetiti se onoga što smo bili jeste istinsko zadovoljstvo.
Petković je naglasoo:

– Da ne bi bilo kao sa nekim drugim praksama… Iskreno vjerujem da prisustvo ma kakvim događajima sa ideološkim permisama, ne smije da se plaća novcem poreskih obveznika, tako sa smo na našu sreću sve troškove boravka ovdje pokrili sami.

Najčitanije