14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Godinu dana od preuzimanja trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo, prihod sedam miliona eura

Morsko dobro

Tokom proteklih godinu dana, od kada je ovaj ključni resurs vraćen u državno vlasništvo, a na inicijativu Javnog preduzeća morsko dobro, postignuti su značajni rezultati, navodi se u saopštenju ove kompanije.

“Ovaj uspjeh nije samo doprinio budžetu Crne Gore, već je takođe donio značajne benefite za njene građane. U prilog tome, govori činjenica da je prema nedavnom ispitivanju tržišta, preko 85% građana Crne Gore izrazilo visok nivo zadovoljstva odlukom Vlade o preuzimanju ovog značajnog resursa.

Od 05.05.2023. godine, od kada je počela naplata karata, ostvaren je značajan prihod od oko 7 miliona eura. Ovaj iznos je dvostruko veći u poređenju s prihodom koji je država ostvarila tokom čitavih 20 godina, dok je ovom linijom upravljao bivši korisnik “Pomorski saobraćaj”.

Kompletan tim Javnog preduzeća je odgovornim pristupom uložio napore na uspješnom stavljanju u funkciju trajektne linije Kamenari – Lepetane, čije vraćanje u državne ruke predstavlja najznačajniju tekovinu promjena nastalih nakon 30. avgusta. 2020. godine.
Ovim putem, izražavamo zahvalnost građanima na podršci i obećavamo nastavak odgovornog upravljanja ovim važnim resursom” – navodi se u saopštenju.

Najčitanije