12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Golubović zlato, Markoviću srebro na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

OPH 21 Ilija i Nikola medalje

Reprezentacija Crne Gore u jedrenju takmičila se na Otvorenom prvenstvu Hrvatske  koje se održalo od petka 26. do nedelje 28. marta u Splitu u organizaciji JK Mornar. Nikola Golubović (J.K. Delfin – Tivat) osvojio je zlato u klasi 4.7 i Ilija Marković (J.K. Delfin – Tivat) srebro u klasi standard U21. Olimpijac Milivoj Dukić plasirao se na 9. mjesto.

Prvenstvo je okupilo jaku međunarodnu konkurenciju. Postolje u standardu osvojili su Tonči Stipanović, Filip Jurišić obojica iz Mornara i Sergej Komisarov iz Rusije. Pavlos Kontides, dvostruki svjetski šampion i nosilac olimpijske medalje za Kipar, osvojio je 6. mjesto. Marković je u generalnom plasmanu prvenstvo završio na 12. mjestu.

Odmah iza Golubovića na drugo mjesto je osvojila Petra Marendić, koja je na evropskom prvenstvu za klasu 4.7 prošle godine u Portugalu osvojila zlatnu medalju do 16 godina i  6. mjesto u ukupnom poretku.

Naši reprezentativci ostaju do kraja prve nedelje aprila u Splitu na pripremama. Potom selektor Klakor, Dukić i Marković kreću na put dug 3000km, 32 sata vožnje kombijem sa prikolicom na kojoj vuku gumenjak i dva standarda do Portugala,  gdje ih u Vilamuri od 17. do 24. aprila očekuje kvalifikaciona regata za Olimpijske igre u Tokiju. Za preostala dva mjesta vodiće se velika borba obzirom da sedamnaest zemalja jos uvijek nisu osigurale kartu za Tokijo, među kojima i jedriličarske sile poput Italije, Portugala, Holandije, Španije, Irske, Grčke, Poljske…

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije