16 C
Kotor

Slušaj online radio

“Gondola ljubavi” i ovog će ljeta ploviti u Risnu

Gondola ljubavi

Povodom 14.februara  među narodnog Dana zaljubljenih, kapetan Mihail Ognjanović iz Risna je saopštio da će njegova već čuvena “Gondola ljubavi” i ove godine biti na usluzi svim zaljubljenim parovima.

Riječ je o staroj drvenoj tzv. sandolini – kajaku za more, a  koji je Ognjanović, pomorski kapetan u penziji iz Risna, stavio na raposlaganje svim zaljubljenim parovima. Veslajući u ovoj malenoj autentičnoj drvenoj brodici dugoj četiri metra i širokoj 70 centimetara, mnogi parovi su se zaljubjivali, a neki čak kasnije i vjenčavali u njoj.    Brojne familije proistekle su iz vožnje u ovoj maloj barci, a zahvaljujući njoj mnoga djeca – danas već odrasli ljudi, došla su na svijet

Ognjanovićeva “Gondola ljubavi”  plovi risanskim i bokokotorskim zalivom punih 65 godina. Drvena gondola koja je spojila mnoge zaljubljene po cijelom svijetu, sačuvala je nešto najljepše do čega se teško dolazi.

Gondola ljubavi

“Slavimo “Dan zaljubljenih” i moramo spomenuti risansku, bokešku i crnogorsku gondolu o kojoj je pisao i govorio cijeli svijet. Najnoviji primjer je monografija Crne Gore koju je napisao pokojni  David Hamilton, jedan od najvećih fotografa svijeta, a gdje je on uvrstio i risansku “Gondolu ljubavi”. I dalje će ploviti sa ponosom “Gondola ljubavi” iz Risna i nastaviti tradiciju stvaranja prijateljstva, ljubavi a  usluga besplatna za sve korisnike gondole. Posebno jubilarnu 65 godina postojanja “Gondole ljubavi”  i “Dan zaljubljenih” slavimo cijele 2019. Godine, a spuštanje gondole u more planirano je u Risnu – Stara Slanica  za mjesec juli, ove godine.”- kazao je juče kapetan Mihail Ognjanović.

Izvor:S.L.

Najčitanije