12 C
Kotor

Slušaj online radio

Grad umjetnika i ljudi velikog srca zajedno za bolnicu u Meljinama

Izlozba-Za-zdravu-bolnicu-Meljine – foto RTHN

Na prodajnoj izložbi “Zdravlje je umjetnost življenja – za zdravu bolnicu u Meljinama”, koja je sinoć otvorena u holu Dvorane Park, preko 40 donatora doniralo je svoja umjetnička djela za pomoć u kupovini dijagnostičkog uređaja za porodilište g. Bolnica Meljine.

 Bolnica Meljine je jedna od institucija koja, između ostalog, Herceg Novi čini gradom, a to je već odavno svima jasno, rekla je Vitka Vujnović, predsjednica UO Hercegnovskog pozorišta, na otvaranju izložba.

– Novskom mozaiku bez bolnice Meljine nedostaje upravo onaj dio koji čini puls grada snažnim, sigurnim i zdravim. Zaista je nepotrebno objašnjavati zašto smo se Gordana Porobić Krcunović, Milina Kovačević i Vojislav Kilibarda ispred Herceg Festa, Nemanja Ristić i kompletne ekipe RTHN, predstavnici Hercegnovskog pozorišta i ja lako dogovorili oko organizacije humanitarnog umjetničkog bazara, sa poruka da je zdravlje umjetnost življenja i da umjetnošću želimo podržati “zdravu” novu bolnicu Meljine – rekla je ona i objasnila da “zdrava” bolnica znači NAŠA, znači dobro opremljena ustanova sa zadovoljnim osobljem.

– Zdravo znači i dalje ušuškano na obalama najljepše uvale na svijetu, iu krilu manastira Savine. Zdrav znači spreman da podijelimo sve naše tuge, ali i da povećamo radost svakog ozdravljenja, a posebno svakog rođenja. Svjesni da sve što pružimo prodajom djela, slika i knjiga neće biti od pretjerane novčane pomoći, želimo da istaknemo da je mnogo vrijednija od toga nesumnjiva dobra volja svakog autora, učesnika ovog humanitarnog bazara umjetnosti i svih onih koji će Posjetite izložbu, onih 10.000 i nekoliko građana koji su svojim potpisima potvrdili da ćemo zaštititi, a ja iskreno vjerujem i sačuvati bolnicu Meljine – rekao je Vujnović.

Milina Kovačević je obavestila da će izložba biti otvorena do 22. februara, a posetioci izložbu mogu pogledati svakog dana od 9 do 12 i od 17 do 20 časova. U tom periodu se mogu ostavljati ponude, kako bi zainteresovani učestvovali u kupovini.

Izlozba-Za-zdravu-bolnicu-Meljine – foto RTHN

– Novac je namijenjen za nabavku savremenog dijagnostičkog aparata za porodilište u bolnici Meljine. Nadamo se da ćemo postići sumu koja će moći da pokrene tu priču – naveo je Kovačević.

Ona je dodala da će ovu akciju pomoći Bolnici pratiti još dvije: donatorska prodaja kolača u okviru manifestacije “Mali narandžasti fest”, koju NVU Ruke organizuje u subotu, 12. februara, na terasi Gradske kafane odn. u svom prizemlju i završni koncert zimskog dijela muzičkog festivala „Dani muzike. U dvorani Park, 16. februara, kada će nastupiti nagrađeni učenici Muzičke škole Herceg Novi.

Medicinski radnik, umetnica i jedan od donatora Zorica Cvitković rekla je da nije razmišljala ni trenutka kada su je organizatori zamolili da učestvuje u akciji očuvanja bolnice Meljine.

– Radim kao zdravstveni radnik i nije bilo dileme da pomognem bolnici Meljine. Gradu je prije svega potrebna bolnica i apelujem na sve sugrađane da dođu, pogledaju umjetnost, pa ako budu imali para, učestvuju, na kraju će se kupiti nešto opreme za bolnicu. Ova humanitarna forma neće stati, ovo je tek početak – naglasio je Cvitković.

Autori izložbe su urednik likovnog programa JUK Herceg Festa Vojislav Kilibarda i predsjednica Upravnog odbora Hercegnovskog pozorišta Vitka Vujnović.

Organizatori su Hercegnovsko pozorište i JUK Herceg fest, pod medijskim pokroviteljstvom Radio televizije Herceg Novi.

Izvor:RTHN

Najčitanije