26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Građani iz regiona otkrili novi raj za kupovinu stanova – tursku obalu

Turska – Antalija

Građani iz zemalja regiona i gastarbajteri nakon kupovine apartmana na jadranskoj i egejskoj obali, sada traže apartmane u turističkim gradovima u Turskoj.

Zasad su najzanimljivije nekretnine u Antaliji.

Regionalna agencija za promet nekretninama u Turskoj putem koje se realizuje kupovina kaže da čitav postupak nije toliko komplikovan, a dodatna prednost u kupovini je što agenti često ne naplaćuju proviziju jer je ona na strani investitora, tj. građevinske kompanije. A cijene nisu visoke.

Turska obala nudi razne sadržaje, ali Alanya, turističko mjesto na mediteranskoj obali, uvjerljivo je na prvom mjestu po prodaji. Kupci su takođe državljani regiona, ali još više onih koji žive i rade u Austriji, Njemačkoj, Americi, Kanadi …

– Za oko 55.000 eura možete pronaći potpuno namješten stan u blizini mora. Za stanove s dvije ili više soba potrebno je izdvojiti 70.000 eura i više. – Kuće i vile, u zavisnosti od toga jesu li nove ili starogradnja, kreću se od 120.000 eura do pola miliona i više, rekla je generalna direktorica regionalne agencije za nekretnine u Turskoj Nana Karavelić za srpski Blic.

U Mersinu su cijene mnogo niže. Ovaj je grad tržište koje se još uvijek razvija. Tamo možete kupiti apartman s jednom spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kupatilom i balkonom do 30 000 eura u blizini mora.

Izvor:Bankar.me

Najčitanije