15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Građani organizuju proslavu 13.jula u Kotoru

Ilustracija

Grupa građana Kotora nezadovoljna odnosom Opštine prema proslavi 13. jula, Dana državnosti, odlučili su da sami organizuju proslavu pod sloganom “Kad Opština neće, mi ćemo-ko ako ne mi?!”.

Programom je predviđeno u jutarnjim satima polaganje vijenaca na spomenik palim borcima i žrtvama NOR-a, u Parku Slobode u Kotoru,sa predstavnicima SUBNOR-a.

U 19 sati je okupljanje učesnika i građana sa crnogorskim obilježjima ( crvene majice i zastave) na Benovu, nakon čega će sa crnogoskim obilježjima obići kotorske bedeme od Ljetnje pozornice do Gurdića.

U 20 i 15 je okupljanje ispred vrata Starog grada gdje će biti raširena velika zastave i pušteni u nebo helijumski baloni.

U 20 i 30 sati planirana je šetnja od Starog grada do Dobrote , a potom raspoređivanje učesnika po obali od gradske, tkz Žute plaže do Instituta biologije mora odakle će se ispratiti manifestacija na moru, tačnije defile plovila po akvatorujumu uz crnogorska obilježja i muziku koji će trajati do 22 sata.

Organizatori su pozvali građane da im se pridruže uz poruku „ jer volimo Crnu Goru“.

Osim ovog, grupa građanskih aktivista će 11. jula u 18 sati održati performans u znak sjećanja na žrtve Srebrenice pod sloganom “Neka Trg od oružja postane Trg sjećanja i Trg empatije“.

/I.K/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije