24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Građanska lista “Narod Pobjeđuje” odgovorila gradonačelniku Tivta

Tivat-zarada foto Boka News

Umjesto ispraznih tirada o tome kako Opština Tivat pod vašim rukovodstvom uredno plaća svoje obaveze – trebalo je da u svom reagovanju građanima Tivta saopštite kad ste platili onih 320.000 eura duga Poreskoj upravi, a koji ste gomilali od februara.

Poručila je to danas građanska lista Narod Pobjeđuje predsjedniku Optine Tivat Siniši Kusovcu (DPS), odgovorajući na ranije regovanje Opštine na stavove te izborne liste oko neredovnog plaćanja poreskih obaveza od strane lokalne uprave Tivta.

Iz Naroda Pobjeđuje su Kusovca opomenuli da on „nikako da nauči da je u svojim „zaobilaženjima“ istine vješt koliko i prosječan četvorogodišnjak.“

„Zar, Vas, pobogu, Vaši tragikomični pokušaji (kojima se cijeli Tivat danima smije) da se izvučete iz problema s kršenjem samoizolacije nisu ničemu naučili? Isključivo zbog toga što smo vas mi na to natjerali – dug ste platili u proteklih nekoliko dana. Čik – probajte da nas demantujete!“- poručili su gradonačeniku iz liste Narod Pobjeđuje, dodajući da im je drago što su „u potpunosti postigli svoj cilj“.

„Jer,  cilj nam je bio da vas natjeramo  da izmirite dug, a ne da javnosti otkrijemo još jednu vašu malverzaciju. Sitno je ovo naspram  stotina mnogo većih vaših protivzakonitih, nepovratno štetnih radnji  i krivičnih djela u protekle četiri godine,  kojima ste oštetili Opštinu Tivat za više desetina miliona eura.“- saopštili su iz Naroda Pobjeđuje, još jednom pozvavši građane Tivta da porez na nepokretnosti ne uplaćuju Opštini prije 30. avgusta „ako želite dobro sebi i svom gradu“. Podsjetili su da je po važećoj odluci SO Tivat, propisano da se prva rata poreza plaća do 31. avgusta, a druga do 30. novembra 2020.

NAROD POBJEĐUJE

“Na kraju, g. Kusovče, da Vas podsjetimo:  pozicije predsjednika Opštine Tivat dokopali ste se pristajanjem da potpišete ono što je gđa Snežana Matijević uporno odbijala – potpisali ste protivzakoniti otpis duga od 5.600.000 €  Portu Montenegro. Funkciju ste „zaradili“ finansijskim uništenjem svog grada (mada je bolje reći – grada u kojem živite).  Valjda razumijete da je taj „kredit“ – koji ste kod svojih partijskih gospodara stekli „olakšavanjem“ budžeta Opštine Tivat  za 5.600.000 €   – potrošen: Vaša politička karijera završena je u svakom slučaju. Još malo više od mjesec dana ste u fotelji, a onda slijedi kraj za sva vremena;  imamo razumijevanje da Vam nije lako ovih dana, dok u kancelariji predsjednika Opštine boravite kao duh samoga sebe, a oko Vas se sve raspada.“- poručili su gradonačelniku Tivta iz ove opozicione građanske liste.

Iz Naroda Pobjeđuje su Kusovcu kazali da, „ako mu je za utjehu“, oni će biti ti koji će ga uskoro smijeniti sa mjesta gradonačenika, a ne predsjednica OO DPS Tivta Jovanka Laličić.

„Koliko god nas mrzjeli, znamo da će Vam to mnogo lakše pasti. I Vama, i Vašim kadrovicima“- zaključili su iz Naroda Pobjeđuje u odgovoru gradonačelniku Tivta Siniši Kusovcu.

Izvor:S.L

Najčitanije