20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Maslovar: Aprcoviću, kako oprati ruke bez vode?

Izjavu za javnost danas je dao

Branimir Maslovar, član kotorskog Odbora Socijalista Crne Gore, u izjavi za javnost danas je poručio:

Takozvani predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović nedavno se pohvalio kako je sa Opštinom Tivat „završio“ isporuku vode za golf igralište koje se nalazi u jednom luksuznom turističkom kompleksu, te da bi naredne godine mogli očekivati golf teren sa 18 rupa u nesporednoj blizini Kotora.

Ovo je za građane Kotora „odlična vijest“, jer možda nakon što je završio sa tom obavezom stigne da se pozabavi i vodosnabdijevanjem u opštini čiji je predsjednik, doduše nelegalni.

Preporuku NKT-a da se redovno peru ruke ne bi trebalo dodatno pojašnjavati. Međutim, u kotorskim naseljima Dobrota, Orahovac, Perast i Risan to je lakše reći nego učiniti, jer je redovno snabdijevenje vodom u poslednjih 20 dana prava rijetkost. Jedini izuzetak, svakako ne slučajno, bio je 13. jul.

Orahovac- foto Boka News

Od početka jula, u ovim djelovima kotorske opštine restrikcije su redovne. Vode nema od ponoći do 6 sati ujutro, kao i od podne do tri, odnosno 9 od 24 sata u toku dana. Doduše, neki imaju vodu, ali slanu kao na područja Sv. Vrača. Ostali djelovi opštine pošteđeni su, za sad, ove muke, jer je dio kotorskog vodovodnog sistema priključen na regionalni vodovod.

Drugi dio opštine, koji nije priključen, nalazi se u dramatičnom stanju. Prema riječima samog Aprcovića, gubici na mreži iznose fascinantnih 84 procenta. Ako Aprcović nije u stanju da obezbijedi smanjenje gubitka vode na mreži, onda neka obezbijedi dodatne količine iz Regionalnog vodovoda, jer je isporuka vode stanovništvu obavezna i ne može se građaninu uskratiti.

Nedopustivo je da, u sred epidemije korona virusa, u toku koje se poseban akcenat stavlja na pranje ruku, stanovnici Kotora su primorani da higijenu održavaju kao prije 100 godina.

Da stvar bude još gora, prvi čovjek lokalne vlasti kaže da zna da postoje divlji priključći, mjerači protoka nisu ugrađeni, a gubici su dva do tri puta veći nego u Njemačkoj, ali, prema njegovoj tvrdnji, ovim se problemima bave veoma ozbiljno. Ako je to tačno, šta bi tek bilo sa nama da se bave neozbiljno?

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije