8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradi se prvi električni tanker

zero-emission-tanker

Brodograđevna kompanija Kawasaki Heavy Industries (KHI) odabrala je tvrtku Corvus Energy za dobavljača sustava baterijske pohrane energije za prvi električni tanker e5 koji se trenutačno gradi za tvrtku Asahi Tanker iz Japana.

Drugim riječima, KHI će proizvesti brodski pogonski sustav i povezati ga s (Orca) baterijom Corvus Energyja snage 3.480 kW h koja će napajati brod.

Tokijski zaliv

Japan je važno tržište za Corvus Energy i veliki dio naše buduće strategije rasta, kaže Geir Bjørkeli, izvršni direktor Corvus Energyja. “Japan je, poput Norveške, pomorska država s jasnim putem prema zelenoj budućnosti“, naglašava on, dodajući kako je tamošnja vlada već najavila ambiciozne planove kako bi dosegnula ugljičnu neutralnost do 2050. godine, što će zahtijevati značajne inicijative dekarbonizacije.

Corvus Energy je bio izvanredan partner u drugim projektima i uzbuđeni smo što ćemo ponovno raditi s njima na ovom revolucionarnom projektu“, napominje Ohno Tatsuya iz kompanije Kawasaki Heavy Industries, javlja Corvus Energy.

Tanker će, prema očekivanjima, krenuti s bunkeringom u Tokijskom zalivu 2022. godine.

Najčitanije