20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradonačelnik Kotora poručio dobitnicima Luče: Ovaj grad od vas bolje nema

Foto Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić svečano je danas uručio diplome maturantima i polumaturantima koji su sa priznanjem “Luča” završili školsku godinu i pokazali izvanredne rezultate tokom četvorogodišnjeg, odnosno devetogodišnjeg obrazovanja.

“Vi imate na današnji dan prava, ali sa pravima dolaze i obaveze. Vi imate pravo da birate svoj životni put dalje, imate pravo da birate na koji način ćete se dalje razvijati, u kom gradu ćete živjeti vi koji ste završili srednje škole, ali imate i obaveze. Prije svega da budete najbolji mogući u periodu ispred vas, da mijenjate vaše okruženje na bolje, bez obzira što ćemo vam svi stariji reći da to ne treba tako. Imate obavezu da slušate sebe ne zaboravljajući da čujete i nas druge.”, rekao je Vladimir Jokić, obraćajući se učenicima i upućujući im na kraju molbu.

„I na kraju, moja molba danas, da kao jednu od obaveza stavite i to da ćete se vratiti u ovaj grad i da ćete ovaj grad napraviti boljim. Jer ako se vi ne vratite u ovaj grad i ako ovaj grad ne budete pravili boljim, ako vi ne budete dio ovog grada – ovaj grad bolje od vas nema”, poručio je Jokić.

Najčitanije