15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Briši od svoje žene

predstava-brisi-od-svoje-zene-trebinje-hercegnovsko-pozoriste

Komedija Briši od svoje žene – kao poklon publici, obećan na završetku 20tog HAPS-a, biće odigrana večeras, 23. jun od 21 sat Dvorana Park u izvođenju Hercegnovsko pozorišta.

To je još jedan jubilej našeg pozorišta u godini koju trošimo, osim jubilarnog HAPSa  završavamo jubilarnu sezonu – u kojoj smo obilježili 30 godina rada, a evo jedna od naših nagradama ovjenčanih predstava ima večeras dvadesetogodišnjicu od premijere – prilika za slavlje koja se ne ukazuje baš često ni  u pozorišnim kućama velikog ugleda.

Voljeli bismo da budete sa nama, sa glumcima koji su na sceni proveli dobar dio svojih života, dobrovoljno I iz ljubavi, stvarajući tako kulturni ambijent Herceg Novog, darujući mu epitet pozorišnog grada, preko  šezdeset premijera, te postali prepoznatljivi po entuzijazmu I kvalitetu u cijelom regionu.

Predstava na koju Vas pozivamo je iz nekog drugog vremena, srećnijeg vremena, radi se o komediji koju mnogi rado gledaju po više puta.

Ovaj vodvilj je bio ozbiljan izazov za glumce skoro dvije decenije poslije mnogih festivalskih nagrada u Crnoj Gori I Jugoslaviji. Dio ansambla podmlađen je 2014. i predstavi obnovljenoj na HAPSu su se pridružili Danilo Babović, Lazar Petrović i Goran Milojević. Na Prazniku mimoze ove godine Briši od svoje žene je imala još jedno uspješno izvođenje u postavi koja će biti na sceni i večeras u poklon predstavi Hercegnovskog pozorišta: Lidija Petrone igra ulogu Bebe, Zorica Cvitković je Mara, Aleksander Vidić Joca, a Daniel Femić Neven Voćar (to mu je treća uloga u okviru iste predstave). Zoran Trojanović igra Inspektora Skoka, Lazar Petrović je  inspektor Šećerkadić, a Goran Milojević fotoreporter i inspicijent. Plakat Borisa Boća Vujovića je reintrpretirao Vojislav Vojo Kilibarda, a tehnički predstavu realizuju Pero Dubanek i Miroslav Bisenić .

Dobrodošli u pozorište! Stalna je poruka Hercegnovskog Pozorišta

Najčitanije