13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – dijete povrijeđeno od eksplozije petardi

Petarde

Od eksplozije petardi teške povrede zadobio je trinaestogodišnji dječak iz Herceg Novog. On je u ponedjeljak primljen na Institut za bolesti djece u Podgorici.

Direktor Instituta i dječiji hirurg Velibor Majić saopštio je u „Bojama jutra“ na  TV Vijesti da su dječaku petarde eksplodirale u krilu i da je transportovan iz Opšte bolnice Meljine.

– Zadobio je multiple povrede jer je došlo do ekslozije petardi koje su mu bile u krilu. Dijete ima povrede trbušnog zida i ima oštećenje sluha, povredu oka, opekotine na butinama i ruci. On je trenutno stabilno, planirana je operativna intervencija po smirivanju upalnog procesa i zbrinjavanje povrede – kazao je Majić.

On je rekao da se trenutno u Institutu previja 15 djece koja su zadobila povrede od upotrebe pirotehničkih sredstava, pored dva drastična slučaja koja su, kako kažu, najgora u posljednjih nekoliko godina. Jedan se odnosi na slučaj iz bolnice Meljine, a drugi na dječaka koji je zadobio povrede šake zbog korišćenja vatrometa.

Majić je apelovao na roditelje da ne dozvole djeci da budu u dodiru sa pirotehničkim sredstvima. Ključna je, kako kaže, edukacija, da djeca shvate da to nije igra, nego vrlo opasno sredstvo koje može da im ostavi posljedice za čitav život.

Izvor:RTHN

Najčitanije