11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – neodgovorno ponašanje pojedinaca otežava rad komunalnih službi

nepropisno deponovan otpad

Uprkos apelu da građani kabasti i zeleni otpad ne odlažu pored kontejnera dok traje epidemija, danas su na mnogim mjestima na teritoriji Herceg Novog kontejnerska mjesta zatrpana šutom, granama i drugim različitim vrstama otpada. Neodgovorno ponašanje pojedinaca značajno opterećuje funkcionisanje službi na terenu, koje u vanrednim okolnostima rade punim kapacitetom kako bi čistoća grada bila na visokom nivou.

S tim u vezi, pooštrena je kontrola odlaganja kabastog, zelenog i građevinskog otpada. Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora svakodnevno će nadzirati poštovanje odredbe o načinu odlaganja otpada i sankcionisati svakoga ko je bude prekršio.

Ove mjere su neophodne kako bi se osigurao nesmetan rad komunalnih službi, a posebno imajući u vidu da je higijena javnih površina jedan od prioriteta u borbi za suzbijanje korona virusa.

Podsjećamo, tokom trajanja privremenih mjera za suzbijanje zarazne bolesti vrijeme za odlaganje otpada je u terminu od 05 do 07 časova i od 17 do 19 časova.

Preporuke za postupanje kada je u pitanju odlaganje kabastog, zelenog, kao i građevinskog otpada su sledeće:

– ostavite otpad na mjestu nastajanja, dok traju privremene mjere i vanredne okolnosti za rad komunalnih službi;

– odvezite otpad težine do 500kg u recikažni centar u Meljinama, gdje će ga „Čistoća“ preuzeti besplatno;

– pozovite call centar 19800 i zatražite da komunalna preduzeća pokupe otpad i deponuju ga na propisan način, po za to utvrđenom cjenovniku.

Najčitanije