18 C
Kotor

Slušaj online radio

Hapšenja u Italiji u vezi s korupcijskim skandalom u Evropskom parlamentu

EU- Europski parlament Foto: Alexandros Michailidis / SHUTTERSTOCK

Porezna konzultantica bivšeg evropskog zastupnika koji se nalazi u središtu korupcijskog skandala u Evropskom parlamentu, hapšenja je u Italiji, rekao je za Reuters izvor upućen u taj slučaj.

Monica Rossana Bellini, koja je radila za zastupnika lijevog centra Piera Antonija Panzerija, uhićena je na zahtjev belgijskih vlasti koje su izdale europski uhidbeni nalog. Optužena je za kriminalno udruživanje, korupciju i pranje novca.

Njezin odvjetnik nije bio dostupan za komentar.

Panzeri, koji je uhićen u Bruxellesu u prosincu i optužen s još troje ljudi, uključujući grčku europsku zastupnicu Evu Kaili, pristao je surađivati s istražiteljima u zamjenu za smanjenu kaznu, rekao je u utorak belgijski tužitelj.

On je kazao da je Panzeri pristao surađivati s belgijskim vlastima vezano uz korupcijski skandal u zamjenu za smanjenu kaznu.

Tužitelj je rekao u saopštenju da je Panzeri potpisao sporazum o pokajanju, u kojem se obvezao da će dati bitne, otkrivajuće, istinite i potpune izjave o svim uključenim stranama i počinjenim kaznenim djelima u tom slučaju.

Konkretno, izvijestit će istražitelje o tome kako su se provodile operacije, o financijskim dogovorima s drugim uključenim zemljama, uspostavljenim financijskim strukturama, upletenosti poznatih i nepoznatih ljudi u istrazi, uključujući identitet pojedinaca za koje je priznao da ih je podmitio.

Panzeri, grčka zastupnica i bivša potpredsjednica EP-a Eva Kaili, uz još dvije osobe, trenutačno se nalaze u belgijskom pritvoru te se suočavaju s optužbama za korupciju i pranje novca povezano s navodnim isplatama iz Katara i Maroka.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije