25 C
Kotor

Slušaj online radio

Hapšenje u Budvi: Primorao maloljetnju ćerku na udaju za 30.000 eura i tjerao djecu da prosjače

Hapšenje

Budvanska policija uhapsila je I.B. zbog sumnje da je primorao ćerku da se uda u Njemačkoj za 30.000 eura i godinama tjera djecu da prosjače.

– I.B. je, kako se sumnja, počinio krivično djelo trgovina ljudima počinio na štetu svoje maloljetne ćerke tako što je, zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promijeniti na bolje, primoravao svoju maloljetnu ćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Njemačkoj, a sve u cilju pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 eura – saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, sumnja se da je I.B. duži niz godina primoravao svoju djecu da prosjače po ulicama Podgorice i Budve. Sav novac koji bi sakupili prosjačenjem su predavali svome ocu.

Protiv I.B. i njegove supruge je u prethodnom periodu podnijeto 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i spokojstva svoje maloljetne djece jer ih nisu sprečavali u prosjačenju.

Najčitanije