16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Heceg Novi – bogat program 7. Jesenje fešte

Jesenja fešta

Bogat program pod nazivom „Jesenji dječji kutak”, izložbe „Ulicom šipka” i domaćih proizvoda i rukotvorina, nezaobilaznu Donatorsku trpezu, Jesenju štraftu i žurku obilježiti će 7. izdanje Jesenje fešte, u organizaciji NVU Ruke, koje će biti održano tokom ovog vikenda, subota, 18. i nedelja 19. novembar, na terasi Gradske kafane, Njegoševoj ulici i na Šetalištu.

U sklopu Jesenje fešte biće organiovana donatorska trpeza na kojoj ce lokalni restorani, hoteli, keterinzi i gastro entuzijasti ponuditi svoje slatke i slane delicije od jesenjih plodova.

Sav prihod namjenjen je za potrebe rehabilitacije mladog Jakova Smoljana.

Jesenja fešta 2023.

Jakovu se prije godinu dana dogodila teška nesreća nakon koje je ostao nepokretan. Nadamo se da ćemo ovom zajedničkom akcijom doprinijeti da se Jakovu omoguće neophodni tretmani za koje se vjeruje da će unaprijediti njegovo stanje, poručuju organizatori NV Ruke iz Herceg Novog.

Jesenja trpeza će biti priređena na Trgu Nikole Đurkovića sa pocetkom u 10.00. U izvedbi ce nam pomoci ucenici sa ugostiteljskog smjera Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ kao i mladi preduzetnici iz ove škole.

Jesenja fešta

Zabavni program tokom manifestacije realizovaće Mažoret klub Lili i bend Trio Mare, a biće promovisana i nova pjesma „Na ti šipak, na ti roge“, koju je za Jesenju feštu napisao i komponovao Denijel Deranja, po tekstu Olivera Nedovića.

Nakon dnevnog, program će biti nastavljen u večernjim satima u snek baru Vagon u Zelenici, gdje je pripremljen poseban jesenji meni tokom cijelog vikenda, a za dobro raspoloženje pobrinuće se Vitez Đurović.

Jesenja fešta

Jesenja štrafta, odnosno kostimirana biciklistička parada od Igala do Zelenike najavljena je za nedelju. Porodični događaj za sve uzraste  počinje u 10 sati kod vile Galeb u Igalu gdje će pola sata ranije biti organizovana registracija učesnika. Učešće je besplatno.  optimisti – vidimo se 18. 11. na Jesenjoj fešti od 10 – 16 časova.

Jesenja fešta je podržana kroz konkurs Opštine Herceg Novi za projekte NVO u 2023. Partners u realizaciji su Srednja mješovita škola „Ivan Goran Kovačić”, NVO Nova šansa u Novom, kao i Gradska kafana.

Najčitanije