9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi će uložiti preko 400 hiljada eura u sanaciju putne infrastrukture

Sanacija puteva HN

Do početka turističke sezone u našem gradu biće otvoreno preko 10 gradilišta na kojima će se biti izvedeni radovi na sanaciji i rekonstrukciji putne infrastrukture.

Opština Herceg Novi će za radove na sanaciji putne infrastrukture izdvojiti preko 400 hiljada eura, a obuhvatiće dvije kraće dionice na Toploj 2 i u Ulici Prve Bokeške brigade, Ustaničku ulicu sa dva kraka, Osječku ulicu, ulicu 29. decembra, put od Jadranske magistrale prema Bjelskoj vali, Ribarsku ulicu, Trebinjsku ulicu, Donji put u Đenovićima i stepenište Elize Duković Lombardić. Takođe, u planu su i projekti sanacije za stepeništa Mihajla Mustura i ispod Tonsatija.

Kako ističe direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević, lokalna samouprava ostaje odlučna u namjeri sprovođenja projekata adaptacija i sanacija gradskih stepeništa i lokalnih saobraćajnica.

Na nekim dionicima već su započeti radovi, poput sanacije stepeništa i staze od “Pošte” na Trgu Maršala Tita do Šetališta Pet Danica, ili ulice Bokeljskih mornara gdje se izvedeni radovi na zamjeni kanalizacionih cijevi, a sada se radi na izgradnji kanala za odvod atmosferske kanalizacije, nakon čega će uslijediti i asfaltiranje kompletne ulice sa svoja dva kraka.

Najčitanije