7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi čuva sjećanje na svog sugrađanina Dragoljuba Đuričića

Manifestacija “Srce bira Dragoljuba” održana je juče u Herceg Novom u čast legendarnog bubnjara Dragoljuba Đuričića i podsjetila na veliko djelo ovog Novljanina, njegovu energiju, entuzijazam i ljubav prema muzici. Emocije su bile pomiješane – sreća što žive sjećanja na istinsku legendu i posebno uzbuđenje kada su gradom odjeknuli zvuci bubnja malih, mladih bubnajara i dobošara.

“Lavina” događaja pokrenuta od Dragoljubove kuće kod autobuske stanice gdje je bio start trke sjećanja kojoj se pridružilo dvadesetak učesnika, a najbolji je bio uspješni mladi atletičar iz Herceg Novog Viktor Jančić.

Idejni pokretač događaja je naša mlada sugrađanka – novinarka Viktorija Samardžić, čiju su ideju podržali Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, Turistička organizacija i JUK “Herceg fest”, Muzička škola Herceg Novi, JPU “Naša radost“ i Triatlon klub Herceg Novi.

Srce bira Dragoljub

“Iz Herceg Novog danas šaljemo poruku da ljudi poput Dragoljuba vječno žive u našim srcima i sjećanju. Dragoljub je bio oličenje svestranosti i skromnosti, unikat u svemu što je radio, a mi, njegovi Novljani i prijatelji smo tu da nastavimo gdje je on stao. Dragoljubova energija i entuzijazam su duboko urezani u našim bićima, zato smo danas sa mnogo ljubavi i odgovornosti na ovom mjestu i sigurna sam da nas njegov nebeski ritam prati”, kazala je Viktorijina majka Natalija Preočanin Samardžić.

Na Škveru je priređen kulturno umjetnički program u kojem su učestvovali učenici odsjeka udaraljki i bubnjeva Škole za osnovno muzičko obrazovanje Herceg Novi sa profesorom Oliverom Nedovićem, zatim mališani iz JPU “Naša radost” uključujući i “Male dobošare”, potom “Egzodusi”, sa kojima je i Dragoljub svirao na početku karijere, kao i mladi hercegnovski sastav “Low voltage“.

Na tvrđavi Forte Mare, u večernjim satima, upriličena je tribina “Dragoljubovo srce” na kojoj su njegovi saradnici, prijatelji i porodica evocirali uspomene na djelo slavnog bubnjara i njegov doprinos muzici.

Nekada njihov član, a sada njemu u čast, sinoć je na Forte Mare koncert održala grupa “Leb i sol” koja je oduševila publiku dobrim, starim, kvalitetnim zvukom.

Najčitanije