23 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – počela rekonstrukcija stepeništa

Rekonstrukcija stpeništa

Počela je rekonstrukciju godinama zapuštenih stepenica u Herceg Novom, a krenulo se od Stepeništa Jova Dabovića koje će do kraja godine dobiti ljepši izgled, ali biti i bezbjednije za prolaznike.

Radove, čija je vrijednost oko 30 000 eura, izvodi firma „Niveda“ iz Herceg Novog. Direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić kaže da je namjera lokalne uprave da dobiju bezbednije i uređenije važne pešačke komunikacije.

-Naš grad je prepoznat po skalama koje su, nažalost, godinama bile zapuštene. Počeli smo od stepeništa Jova Dabovića kojima se spušta u centar grada od autobuske stanice, i koje je vrlo frekventno. Trenutno se obavljaju grubi građevinski radovi, a kasnije će biti urađeno popločavanje i postavljena javna rasvjeta- kazao je Lučić.

Očekuje da će naredne godine biti otvorena gradilišta i na Stepeništu Danice Tomašević koje spaja Njegoševu ulicu i Šetalište Pet Danica, kao i na Stepeništu Marka Vojnovića u Starom gradu.

Lučić dodaje i da će nastojati da urede i ostala stepeništa koja sada i nisu reprezentativna slika turističkog grada,  ali i ulice i trotoare.

Izvor:Radio HN

Najčitanije