23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: Saradnja Opštine i Islamske zajednice za Boku podignuta na viši nivo

Foto Opština HN

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik Skupštine Opštine Ivan Otović održali su danas radni sastanak sa glavnim imamom za Boku i Budvu Mehom ef. Martinovićem i predsjednikom Islamske zajednice (IZ) u Boki Seadom Redžepajem.

Cilj je, kako su istakli, saradnju koja je i do sada bila uspješna, podići na viši nivo, a doprinos tome daće i danas potpisan nacrt ugovora o dugoročnoj podršci.

Efendija Meho Martinović posebno je pohvalio podršku Islamskoj zajednici i razumijevanje koje dobijaju od predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića.

-Mi muslimani, Bošnjaci i ostali narodi islamske vjeroispovjesti uživamo sva prava u Herceg Novom i hvala dragom Bogu, danas smo na sastanku ugovorili da Opština podrži rad i agendu IZ.

Našu saradnju smo na taj način učvrstili i posebno sam zahvalan na razumijevanju predsjedniku Katiću-istakao je glavni imam Martinović.

Foto Opština HN

Za Herceg Novi je veoma važna saradnja sa svim vjerskim zajednicama, a godinama unazad ona je uspješna sa IZ u Boki, istakao je predsjednik Katić.

-Kao grad koji baštini toleranciju i koji je bogat različitostima, želimo da učvrstimo i osnažimo saradnju nacrtom ugovora koji smo danas potpisali.

Riječ je o dugoročnoj saradnji koja se između ostalog odnosi i na finansijsku podršku vjerskim zajednicama na teritoriji opštine Herceg Novi predviđenu Budžetom.

Nadam se da ćemo imati još bolju saradnju nego do sada. I lični kontakti i relacije koje imamo na dnevnom i sedmičnom nivou sa uvaženim prijateljima, daju nam za pravo da kažemo da su svi pripadnici islamske vjeroispovjesti u Herceg Novom maksimalno uvaženi, a tako će biti i dalje.

I u narednom periodu rukovodstvo Opštine Herceg Novi odazivaće se pozivima da prisustvuje svim praznicima u organizaciji Islamske zajednice za Boku i Budvu-kazao je predsjednik Katić.

Najčitanije