3 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – tokom ljeta zabrana kretanja trotineta šetalištem

Herceg Novi Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predlog Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja na teritoriji Opštine Herceg Novi odbornici lokalnog parlamenta usvojili su jednoglasno.  U sastav odluke ušao je  amandman predlagača  kojim je definisana zabrana kretanja trotineta od 1. juna do 30. septembra na šetalištu Pet Danica i Obali Nikole Kovačevića a bicikala u periodu od 19 do 01 sat.

Tamara Vujović (Demokrate) je kazala da je opštinska odluka  dobra ali  da je  problem usklađivanje sa zakonodavstvom jer je u toku rad grupe na nivou države, da se električni trotineti definišu kao prevozno sredstvo.

“Odluka je bila nužna jer su se nama javljali građani  koji su imali problema na šetalištu sa motornim vozilima, biciklima, trotinetima.  Bezbjednost u saobraćaju ne može se riješiti samo zakonom, sve da uredimo neće biti dovoljno. Imamo strategiju o bezbjednosti saobraćaja a nemamo dobre rezultate.  Imamo veliki porast saobraćajnih  nezgoda sa težim pa i smrtnim ishodima,  kazala je Vujović i apelovala da se posveti pažnja kulturi saobraćaja i edukaciji posebno djece” – kazala je Vujović.

Najčitanije