34.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi u projektu “Crna Gora u ritmu Evrope”

Herceg – Novi – foto Boka News

Lokalna uprava će preko Sekretarijata za kulturu i obrazovanje pružiti punu podršku organizaciji audicija, proba, nastupa i svih drugih aktivnosti u okviru ovog projekta namijenjenog mladima

Djeca iz Herceg Novog učestvovaće u projektu „Crna Gora u ritmu Evrope“, ozvaničeno je ugovorom Opštine Herceg Novi i organizatora ove manifestacije.

Lokalna uprava će preko Sekretarijata za kulturu i obrazovanje pružiti punu podršku organizaciji audicija, proba, nastupa i svih drugih aktivnosti u okviru ovog projekta namijenjenog mladima.

“Djeca iz Herceg Novog će na audicijama pokazati svoje muzičke i plesne talente. Za oko dvadeset onih koje žiri manifestacije ‘Crna Gora u ritmu Evrope’ ocijeni kao najspremnije biće organizovane probe od februara do aprila, nakon čega će nastupiti na centralnom takmičenju u Tivtu. Tim našeg grada će svojim nastupom predstavljati jednu od država koje imaju ambasadu u Crnoj Gori i, naravno, svoj grad”, objašnjava sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Kako dodaje, učešće u ovom kreativnom projektu još je jedan vid podrške Opštine Herceg Novi djeci i mladima, razvoju njihove kreativnosti i otvorenosti, stvaranju novih prijateljstava i sticanju znanja. Sekretarijat će koordinisati ovim projektom u Herceg Novom, u saradnji sa svim školama i stručnim timom organizacije.

“Crna Gora u ritmu Evrope” je naveća akcija diplomata Evropske unije u Crnoj Gori.

Muzičko-scenski događaj podržavaju ambasadori evropskih zemalja, a osmišljen je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih.

Najčitanije