19 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi uskoro dio sistema Regionalnog vodovoda, djelovi magistrale na kojima je posao navodno završen su uništeni…

Tivat Radovi na priključenju opštine Herceg Novi na sistem regionalnog vodovoda

Izgradnjom trase cjevovoda Tivat – Opatovo na spajanu opštine Herceg Novi zaokružuje se prva faza izgradnje Regionalnog vodovoda, saopšteno je iz ove kompanije.

Pet opština na Crnogorskom primorju pridružiće se i opština Herceg Novi koja će od ovog projekta imati veoma opipljive i konkretne benefite. Podsjećanja radi, za potrebe priključenja opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem projektom je predviđena izgradnja 3,2 km cjevovoda prečnika 500 mm na potezu od prekidne komore Tivat do Opatova.

Po izgradnji ove sekcije cjevovoda, građani Herceg Novog koji žive na rivijeri od Svete Neđelje do Zelenike će dobiti 130 litara u sekundi vode za piće iz sistema regionalnog vodovoda za Crnogorsko primorje.

Za hercegnovski dio poluostrva Luštica opredjeljeno je 70 litara u sekundi, čime će se dodatno unaprijediti ambijent za realizaciju turističkih i drugih projekata na ovom veoma atraktivnom dijelu opštine Herceg Novi, čiju je realizaciju u velikoj mjeri ograničavao nedostatak vode za piće.

Ukupna stopa realizacije radova je 97 %, kazali su iz Regionalnog vodovoda.

Komnenović: Djelovi magistrale na kojima je posao navodno završen, su bukvalno uništeni…

Sa press konferencije – Opstina Tivat

Na press konferenciji održanoj u utorak predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, na pitanje novinara što su preduzeli na spriječavanju dalje devastacije zemljišta nekadašnjeg poljoprivrednog dobra kod tivatskog aerodroma iskopima i šutom sa gradilišta nedostajućeg kraja Regionalnog vodovoda (RV) kroz Tivat za priključenje na taj sistem opštine Herceg Novi na Opatovu, je kazao:

„Vidite i sami da su do sada probili najmanje tri roka za koja su nam prethodno čvrsto obećali da će radovi koji već mjesecima prave probem Tivćanima, biti završeni. Kraj tih radova se ne nazire, magistrala je i dalje prekopana a njeni djelovi na kojima je posao navodno završen, su bukvalno uništeni jer je statika puta poremećena njegovim kopanjem radi polaganja vodovodnih cijevi. Povrh svega toga, napravili su pravi užas i grozotu na poljoprovrednom dobru gdje im je neko iz bivše lokalne uprave Tivta navodno, dozvolio da odlažu građevinski šut i iskope. Devastirali su nekoliko hilljada kvadrata zemlje koju koristi državna firma Montepranzo u stečaju, a iz koje niko zbog toga nije ni reagovao, i čak privatnog zemljišta koje podliježe restituciji i koje mi želimo da vratimo pravim vlasnicima i ponovno ga koristimo za poljoprivrednu proizvodnju. To što je napravljeno na nekadašnjem poljoprivrednom dobru čiji dio koristi i  naše Komunalno preduzeće je bukvalno užasno  i to  je nedopustivo ružna slika koju iz aviona vide svi putnici što Tivat dolaze preko našeg aerodoroma. Regionalnom vodovodu i izvođačima je jasno stavljeno do znanja da će morati da uklone svaki kubik tog materijala kojeg su tamo na divlje  i mimo zakona odložili, kao i da će odgovarati svako ko im je u ime bivše lokalne uprave, uprave Komunalnog i kod njih samih, dozvolio ili aminovao da se ovako neprimjereno i protivzakonito ponašaju prema prostoru i životnoj sredini Tivta. Oni o svim trošku moraju sanirati tu divlju deponiju, a budite sigurni da ćemo kroz buduća kadrovska riješenja u Komunalnom, doći do toga ko im je omogućio da naprave ovakav užas“- istakao je Komnenović.

Najčitanije